Prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić novi prorektor Sveučilišta u Zadru

Na redovitoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru danas je prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić imenovan novim prorektorom za znanost i informacijsku infrastrukturu. Dr. Penezić na tom će mjestu naslijediti prof. dr. sc. Ivanku Stričević, koja odlazi na novu dužnost.

Redoviti profesor Zvjezdan Penezić rođen  je u Bajmoku, Subotica. Osnovnu i srednju školu završio je u Zadru. Na Filozofskom fakultetu u Zadru 1996. godine diplomirao je jednopredmetni studij psihologije. Na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zadru zaposlen je od 1. listopada 1996. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom „Zadovoljstvo životom u adolescentskoj i odrasloj dobi – provjera teorije višestrukih diskrepancija“ obranio je 2004. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U srpnju 2017. izabran je znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora za znanstveno područje društvenih znanosti, polje psihologije, grana opća psihologija. Trenutačno je i pročelnik Odjela na psihologiju.

Prof. dr. sc. Ivanka Stričević prorektorica je u drugom mandatu na Sveučilištu u Zadru. Krajem studenog prošle godine Vlada RH imenovala ju je ravnateljicom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, s početkom mandata od 1. veljače ove godine. Uprava Sveučilišta na čelu  s rektoricom prof. dr. sc. Dijanom Vican dr. Stričević želi puno uspjeha u daljnjoj karijeri.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...