Pronađeno tijelo jednog člana posade srušene Kiowe iz Zemunika

Najmanje jedna osoba poginula je u padu vojnog helikoptera danas oko 11 sati u moru između Zablaća i Zlarina. Akcija spašavanja je u tijeku.

Kako javljaju reporteri ŠibenikIN-a s terena, u moru je pronađeno mrtvo tijelo jedne osobe. Spasioci su ga oko podne izvukli iz mora u Zablaću.

Na mjesto nesreće isplovila su tri broda – SAR, policijski i vatrogasni. U zraku je helikopter, a jedan transportni s upaljenom motorima čeka na zablaćkom igralištu. Sve službe su na terenu, kao i vojska.

RANIJE 11.50

Još se ne zna koliko je ljudi bilo u helikopteru niti jesu li ozlijeđeni.

O nesreći se oglasio i MORH:

‘U području otoka Zlarina i Zablaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljka 27. siječnja 2020. u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Pravovremeno ćemo izvijestiti javnost o detaljima.

RANIJE

Iz Centra 112 kazali su da je vozilo hitne službe na putu prema mjestu događaja, a još nemaju informacije ima li u nesreći ozlijeđenih.

– Obavještavamo vas da je u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter. Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe- izvijestila je šibenska policija.

Kako javljaju reporteri s terena, drugi helikopter je u zraku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...