Pupić-Bakrač o odlasku Turaka iz Hrvatske: “U Zadar ih je doveo Zdenko Zrilić, da li je on ikada išta dobra napravio za ovaj grad?”

Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik Akcije mladih, priopćenjem se osvrnuo na vijesti da je Dogus Grupa Hrvatska prodala svoje nautičke marine u Zadru i Sukošanu te marinu u Šibeniku međunarodnom investicijskom fondu CVC Capital partners iz Luksemburga:

” Nakon što sam polovicom prošle godine javnost upozorio na rezultate poslovanja (dug preko 5 milijardi dolara) i kreditni rejting (smeće) Dogus grupe samo su totalni analfabeti , intelektualno potkapacitirani ljudi mogli dovoditi pod upitnik moj zaključak kako je njihov krah i rasprodaja imovine neminovna stvar. Na žalost takvih je u vladajućoj strukturi ima popriličan broj, da ne kažem listom gotovo svi do jednoga. Opet možda nisu oni ni tako blesavi i naivni nego su u cijeloj priči imali svoj interes pa makar on bio nauštrb Zadra i njegovih žitelja kao mnogo puta do sada?

Da podsjetim Turke je kao svoje poslovne partnere u Zadar uveo Zdenko Zrilić . Da li je taj Zdenko Zrilić ikada išta dobra napravio za ovaj grad ili je nanosio štetu iskorištavajući njegove resurse za osobne koristi i bogaćenje ?

Da li su Zdenka Zrilića, Grofa i njima slične u njegovim „poslovima“ potpomagale vladajuće strukture, političari poput Kalmete, Longina, Kasapa … ili su pokušavali osujetiti njihove pothvate ?

Istina je i ovaj put izašla na vidjelo. Ne gajim oko toga neke pretjerane iluzije. Nema onoga tko je govorio istinu i borio se za pravdu a da nije bio razapet s druge strane laž i lopovluk uvijek su bili unosan biznis. Upozoravamo, iznosimo argumente, pokaže se da smo bili u pravu ali kod svakog novog slučaja opetovano se preispituje tko govori istinu, mi ili oni koji svaki puta bezočno lažu. Svoje laži preko propagandne mašinerije koju izdašno financiraju iz proračunskih sredstava fino umataju i stvaraju nedoumice. Znate onu sto puta ponovljena laž postaje istina.

Evo moja kolegica Marjana je na Županijskoj skupštini tražila podatak koliko smo uprihodovali od davanja u koncesiju putničkog dijela luke Gaženica Turcima.  Podatak još nismo dobili. Longin i Škifić su tvrdili da će nam Turci uplaćivati što od fiksnog što od varijabilnog dijela između 15 i 20 milijuna kuna godišnje. Mi tvrdimo da je cifra višestruko puta manja, da u tome nema nikakve isplativosti za hrvatsku stranu (možda da za pojedine Hrvate), da se tu radi u najmanju ruku o neozbiljnim partnerima. Kada dođu podaci o što mislite da će pokazati ? Tko će biti u pravu mi ili oni ? Što su Turci napravili od kada su preuzeli Gaženicu ? Homeport ? RH je utrošila u izgradnju Gaženice sa pristupnom cestom 2,1 milijardi kuna, izgradili onakvu velebnu zgradu i sada prostore u toj zgradi Turci iznajmljuju hrvatskoj policiji i ostalim javnim službama. Da li je to normalno da smo podstanari u vlastitoj kući ?

Zadranka Snježane Köpruner vlasnica njemačkog holdinga Global Sourcing je u intrevjuu za jedan zadarski portal opisala kako su nju i njezine partnere među kojima je bio i izvršni direktor Goldman Sachsa zavaljali svojevremeno prilikom pokušaja privatizacije SASa za koji su nudili sedam milijuna maraka. Kasnije je SAS privatiziran na hrvatski način kako ona tvrdi za  četiri milijuna maraka koji, navodno, nisu čak ni plaćeni . Rezultat toga je da danas umjesto firme koja je trebala imati promet od 300 milijuna eura imamo bolesnika koji jedva životari sa prometom od 5 milijuna eura. Stanislav Antić prilikom dodijele nagrada za životno djelo u svom govoru kaže da je u SASu iza sebe ostavio 300 plovila. Dva puta sam Robertu Škifiću javno postavio pitanje gdje su ti brodovi završili? Do današnjeg dana nije mi odgovorio. Roberta Škifića je Božidar Longin postavio za ravnatelja LUZa da štiti javni, hrvatski interes ? Turski interes ? Interes nekog trećeg ?

I tako vrtimo se u krug 30 godina. Rezultat svega toga ?

Jad, bijeda,iseljavanje.

Dokle tako ?

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač

P.S Božidar Kalmeta javno je podržao Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a, još ga podržavaju  Lovre Kušćević, Milan Bandić i njegovi žetončići,  stoga je njegova pobjeda već u prvom krugu neupitna budući ti likovi utjelovljuju vrijednosti koje se u HDZ-u duboko cijene. Živio novi-stari predsjednik HDZ-a !!!

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...