S virozom u redovima idemo na Cibonu; Vuković: “Bacamo se na svaku loptu zbog pobjede”

Zadarska momčad jutros je krenula na novo gostovanje u Zagreb u sklopu 15. kola ABA lige protiv Cibone.

Dva igrača, Dominik Mavra i Bashir Ahmed su pod upitnikom za ovo važno gostovanje zbog viroze, ali još nije odbačeno kako će nastupiti u derbiju.

‘Plavo-bijeli’ u vro dobroj su formi i ponovno su istu prikazali u susretu protiv Mege Bemax, točnije, posljednjoj četvrtini s ubačenih 40 poena. Brilijantnu ulogu u važnoj pobjedi imao je prije svega Domagoj Vuković s double-double učinkom, nakon čega je uvjerljivo ponio i laskavu titulu najkorisnijeg igrača 14. kola regionalnog natjecanja.

“Od mog učinka bitniji su bodovi koji nas održavaju na životu. U sljedeći susret idemo s pozitivnom energijom i pokušat ćemo potvrditi napravljeno. Dat ćemo sve od sebe i bacati se na svaku loptu da dođemo u situaciju pobijediti.” – poručio je Vuković i dodao…

“Obje momčadi imaju šansu. Cibona je aktualni prvak Hrvatske i igra na domaćem terenu pa se ne može govoriti da smo mi favoriti. Svašta se može dogoditi. Naša igra se bazira na obrani i skoku i na to ćemo se usmjeriti.”

Obje momčadi uoči ovog dvoboja su na omjeru od 4 pobjede i 10 poraza, tako da je važnost susreta bespotrebno posebno naglašavati.

“Pobjeda nad Megom i u Osijeku napunile su nas s pozitivnom energijom na račun koje idemo večeras probati i protiv Cibone nastaviti taj niz. Ne mogu predvidjeti krajnji ishod, no sigurno je da ćemo dati sve od sebe i baciti se što se kaže na glavu te nastojati doći u situaciju i pobijediti.”

Danijel Jusup u pripremi utakmice iznio je svoje stajalište uoči iste.

“Očekujem izrazito tvrdu utakmicu i da će se sve karte izvaditi na stol s jedne i druge strane. Svi smo na broju, Siriščević se priključio i počeo trenirati. I to je jedina promjena u rosteru u odnosu na prijašnje utakmice.” – istaknuo je Jusup i nastavio…

“Cibona koristi vrlo često 12 igrača i imaju tu jednu energiju i mogu održavati intenzitet utakmice i to im je najveća snaga. Mislim da sam time dosta rekao. Mi drukčije funkcioniramo s obzirom na strukturu našeg rostera. Tu je njihova snaga u intenzitetu, kojeg mogu u kontinuitetu dugo držati.”

Zagrebački ‘Vukovi’ posljednjih pet kola regionalnog natjecanja ne znaju za pobjedu i posljednju su upisali još 01. prosinca 2019. protiv Koper Primorske rezultatom 80 – 78.

“Teško mi je reći hoće li biti rezultatski tijesna utakmica. U ABA ligi smo vidjeli i na našem primjeru kad se raspored poklopi da jedan poraz kući te može odvesti u seriju poraza. Čini mi se da se Cibona diže koliko sam gledao, posebno prvo poluvrijeme kod FMP. Sigurno su svjesni važnosti utakmice tako da ne treba tu puno govoriti. Jasno je to i s naše i s njihove strane.”

Stanje u momčadi pred važan derbi?

“Dominik ima virozicu. Ionako ga Osijeku ne bi koristili, ali to je glavni razlog zašto ni sekunde nije igrao protiv Vrijednosnica. Sad kakvo mu je stanje, još ne znam. Allena smo odmorili i to je činjenično stanje.”

Danijel Jusup kratko je komentirao i odlazak mladog zadarskog igrača Maria Fantine.

“Možemo mu samo poželjeti sreću i da tamo bude uspješan i što bolje igra. I da ga služi zdravlje te da ga zaobiđu ozljede.”

Utakmica protiv Cibone na rasporedu je večeras u 20 sati, a prijenos uživo pratite na kanalu 1 Arene Sport TV.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...