Sastali se Milanović i Kolinda, evo o čemu su pričali

Sastali su se još uvijek aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i izabrani predsjednik Zoran Milanović. Potvrdili su to iz Ureda predsjednice.

Poručili su kako je Grabar-Kitarović primila Milanovića na Pantovčaku te da se prilikom susreta razgovaralo o tranziciji predsjedničke dužnosti.

Sastanak se održao u ranim popodnevnim satima, piše Index.hr. Nakon sastanka se na Facebooku oglasio i Milanović.

“Sastao sam se danas s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović u Uredu PRH, gdje smo održali radni sastanak na kojemu smo razgovarali o tranziciji predsjedničke dužnosti”, napisao je Milanović na svom Facebooku.

Prijenos vlasti na Pantovčaku

Podsjetimo, Kolinda je još u izbornoj noći izjavila da će se sastati s Milanovićem te da se nada da će to biti i prije nego što to bude potrebno i da će surađivati u prijenosu vlasti.

Pripreme za prijenos vlasti već su počele, no datum Milanovićeve inauguracije još nije određen. Ono što se zna jest da se mora održati do 18. veljače, a upravo to u Uredu predsjednice figurira kao datum kada će se inauguracija i održati. Zoran Milanović i njegova obitelj dobili su policijsku zaštitu još u izbornoj noći.

U Uredu predsjednice na odlasku poručuju da su u kontaktu s ljudima Zorana Milanovića te da će primopredaja biti obavljena do 18. veljače. Poručili su da će do primopredaje vlasti Milanoviću, bude li mu to potrebno za rad, ponuditi Vilu Prekrižje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...