Sporni transparent; Lukić “Ovo je seksizam”, Zubčić: “Trbuhozborac HDZ-a ne progovara o stanju u zdravstvu”

Aktivisti Platforme za reproduktivnu pravdu i Udruge Antifjaka prosvjedovali u Zadru zatraživši hitnu izradu Akcijskog plana za zdravlje žena.

Prosvjed pod geslom "Pošto žensko zdravlje" organiziran je zbog nekoliko desetaka tisuća žena koje su u Zadru ostale bez svoga ginekologa.
Primorane su, naglasilo se, ići privatnicima kod kojih pregled plaćaju i po 600 kuna.

S interesantnim transparentom pojavili su se na Narodnom trgu Jure Zubčić i Daniel Radeta iz SDP-a.

No, poruka i slika na njemu zasmetali su Mati Lukiću, predsjedniku Neovisnih za Hrvatsku Zadar.

- Vijećnici SDP-a na današnjem prosvjedu na trgu u pokušaju dobivanja medijskog prostora besramno se pojavljuju s ogavnim plahtama. Transparent govori više o onima koji ga drže nego o onome koga pokušavaju prozvati. U stranu iz koje stranke dolazi Branko Dukić ovo je totalno neprimjereno i neukusno. Ne možeš da na skupu ne uočiš poznatog zadarskog intelektualca i filozofa Diogona iz Sinope, koji sve one koji ne razmišljaju kao on naziva bezumnim desničarima. Jednostavno ne možeš da si ne postaviš laičko pitanje. Kome od vas treba poviriti? I najbitnije od svega hoće li zadarske udruge za zaštitu žena reagirati na ovaj sexizam, jer probajte zamisliti npr. nas s ovakvim transparentom!? Jednakost za sve, mo'š misliti, napisao je.

Jure Zubčić osvrnuo se da Lukićev komentar ustvrdivši kako njega očito ne mori zdravlje žena.

- Očekivano je da Matu Lukića više smeta transparent nego briga za zdravlje žena. Nažalost, trbuhozborac HDZ-a ne progovara o stanju u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije kao ni Domu zdravlja gdje njegova stranka samo zna trgovati funkcijama u tim javnim institucijama iz kojih na tjednoj bazi iskaču aferu, a sve na štetu svih građanki i građana, kazao nam je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...