Sporni transparent; Lukić “Ovo je seksizam”, Zubčić: “Trbuhozborac HDZ-a ne progovara o stanju u zdravstvu”

Aktivisti Platforme za reproduktivnu pravdu i Udruge Antifjaka prosvjedovali u Zadru zatraživši hitnu izradu Akcijskog plana za zdravlje žena.

Prosvjed pod geslom “Pošto žensko zdravlje” organiziran je zbog nekoliko desetaka tisuća žena koje su u Zadru ostale bez svoga ginekologa.
Primorane su, naglasilo se, ići privatnicima kod kojih pregled plaćaju i po 600 kuna.

S interesantnim transparentom pojavili su se na Narodnom trgu Jure Zubčić i Daniel Radeta iz SDP-a.

No, poruka i slika na njemu zasmetali su Mati Lukiću, predsjedniku Neovisnih za Hrvatsku Zadar.

Vijećnici SDP-a na današnjem prosvjedu na trgu u pokušaju dobivanja medijskog prostora besramno se pojavljuju s ogavnim plahtama. Transparent govori više o onima koji ga drže nego o onome koga pokušavaju prozvati. U stranu iz koje stranke dolazi Branko Dukić ovo je totalno neprimjereno i neukusno. Ne možeš da na skupu ne uočiš poznatog zadarskog intelektualca i filozofa Diogona iz Sinope, koji sve one koji ne razmišljaju kao on naziva bezumnim desničarima. Jednostavno ne možeš da si ne postaviš laičko pitanje. Kome od vas treba poviriti? I najbitnije od svega hoće li zadarske udruge za zaštitu žena reagirati na ovaj sexizam, jer probajte zamisliti npr. nas s ovakvim transparentom!? Jednakost za sve, mo’š misliti, napisao je.

Jure Zubčić osvrnuo se da Lukićev komentar ustvrdivši kako njega očito ne mori zdravlje žena.

Očekivano je da Matu Lukića više smeta transparent nego briga za zdravlje žena. Nažalost, trbuhozborac HDZ-a ne progovara o stanju u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije kao ni Domu zdravlja gdje njegova stranka samo zna trgovati funkcijama u tim javnim institucijama iz kojih na tjednoj bazi iskaču aferu, a sve na štetu svih građanki i građana, kazao nam je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...