Srpski mediji: “Ustaša Milanović novi poglavnik Hrvatske”

Srpski mediji s velikom su pozornošću pratili izbore u Hrvatskoj, a nakon pobjede Zorana Milanovića dominiraju naslovi Tko je novi predsjednik Hrvatske i što je govorio o Srbiji. Srpski tabloid Alo, Milanovića naziva ustašom.

Kurir podsjeća na objavljen audio snimak sa sastanka Milanovića i branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala.

U članku pod nazivom Evo što novi predsjednik Hrvatske Milanović misli o nama, navode kako je 2016. godine Milanović za Srbiju rekao da je šaka jada, a za BIH da je sr***e .

Milanović je tada i državni vrh Srbije nazvao “tipovima”, navode u članku, pozivajući se na audio snimak. Pišu kako je Milanović završio drugi krug kampanje tako što je optužio Srbiju i Aleksandra Vučića da rade sve da spriječe njegovu pobjedu i da je to bio marketinški trik koji mu je, kako kažu, upalio.

Navode i kako je Milanović uveo zemlju u EU, ali da je građane ostavio praznih džepova.

Tvrde da je, dok je bio premijer, počeo trgovinski rat sa Srbijom, susjednim zemljama držao lekciju da ne rade dobro kada su izbjeglice u pitanju, a Aleksandra Vučića, koji je tada bio premijer, nazivao četnikom.

Telegraf je objavio članak Što je sve novi predsjednik Hrvatske Zoran Milanović govorio o Srbiji, te naveo kako Milanović u svojim izjavama nije ni malo štedio Srbiju. Podsjetili su na Milanovićevu izjavu u jeku migrantske krize. Tada je poručio Srbiji da “šara malo” i da ne šalje sve migrante u Hrvatsku, podsjećaju.

Milanović je oštro reagirao na upozorenja srpskog ministra Aleksandra Vulina da ne zatvara granicu. “Orao ne lovi muhe. Mi smo orao”, podsjetili su na Milanovićevu izjavu.

Srpski tabloid Alo, objavio je tekst u kojem Milanovića nazivaju ustašom i “novim poglavnikom Hrvatske”.

“Želio bih se napiti krvi Srbima! Oni su barbari, a Srbija nije država!” glasi naslov članka tabloida naklonjenog Vučiću.

Srpski mediji oprezno su izvještavali o Milanoviću nakon prvih izlaznih anketa, no kada su bili sigurni da je pobjednik, počeli su s objavom članaka u kojima su se referirali na njegove izjave o Srbiji, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...