Stipi oko ne zacjeljuje i možda će morati u konačnu mirovinu!

Kada ćemo u akciji ponovno vidjeti UFC prvaka Stipu Miočića? Za sada nema nikakvih informacija o potencijalnom terminu idućeg meča, unatoč tome što je od njegovog posljednjeg nastupa prošlo čak pet mjeseci!

I upravo zato sve više brinu glasine koje su sve glasnije i glasnije, a kažu da Stipe i dalje ima velikih problema s ozljedom oka koju je pretrpio tijekom revanša s Cormierom, piše Fightsite.

Čitavu priču oko ozljede oka obavija priličan veo tajnosti jer Miočić nije previše vokalan kada govorimo o njegovim zdravstvenim problemima. Niti UFC nije ništa rječitiji. U prosincu je predsjednik promocije Dana White potvrdio da su Miočić i Cormier pristali na treći meč, no također je naglasio Stipinu ozljedu oka i nije otkrio kada bi se “rubber” meč mogao odigrati.

“Mislim da ćemo se morati malo načekati”

“To je borba na koju čekamo. Stipe je još uvijek ozlijeđen, on je primio dosta štete u posljednjoj borbi s Cormierom. Čekamo da se Stipe oporavi, ali mogu reći da su obojica pristali na tu borbu”, rekao je tada White.

Te je njegove riječi prokomentirao i sam Cormier nekoliko dana kasnije također naglasivši da će se fanovi načekati za treći dvoboj. Iako je to opravdao gustim UFC-ovim rasporedom, vjerojatno i DC zna nešto više detalja i upoznat je s prirodom Stipine ozljede.

“Za našu borbu nema vremena sve do lipnja. Gledajući kako trenutni raspored izgleda te računajući da su Khabib i Tony najavljeni za travanj, jednostavno nema vremena. Mislim da ćemo se morati malo načekati”, rekao je tada Cormier u razgovoru za MMA Junkie, da bi nastavio:

“Meni osobno je to čudna situacija. Volio bih da se borimo što prije. Ali, isto tako se osjećam sve bolje što je više vremena prošlo od moje operacije leđa. Ponovno se počinjem osjećati kao ja. I što više vremena prođe, bit ću bolje.”

Ozljeda koja sve više zabrinjava

Od ovih izjava Whitea i Cormiera je prošlo još mjesec i pol dana, a nikakvih novih informacija za sada nema. Stipe na svom Instagramu uglavnom objavljuje fotografije iz svog doma ili s razno raznih događanja na kojima sudjeluje kao UFC prvak. Prošli su mjeseci od kada je zadnji put objavio bilo koju fotografiju iz svoje dvorane ili s nekog od treninga. I baš zato smo dodatno zabrinuti glasinom koja se pojavila prošlih dana u borilačkim kuloarima, a kaže da su njegovi problemi s okom toliko veliki, da će Stipe u konačnici morati u sportsku mirovinu.

“Čujem glasinu da Miočićeve ozljede koje je zadobio tijekom UFC-a 241 (posebno ozljeda oka) ne zacjeljuju i Miočić će se možda morati umiroviti. Dodatne opcije za meč za titulu u teškoj kategoriji uključuju Ngannou protiv DC-ja ili Jones vs. DC-ja. Nadam se da će se Stipe oporaviti i da je ovo samo pretjerivanje”, “tvitnuo” je “The MMA Dude” (MMA insajder) na svom Twitteru uz napomenu da se za sada radi o glasini i da nije siguran je li informacija istinita ili nije.

Neovisno o tome što se za sada radi isključivo o špekulaciji i glasini, Stipina ozljeda sve njegove fanove brine sve više i više. Posebno, jer nikakvih provjerenih informacija nema, a ozljeda je od početka loše komunicirana s javnosti i nikada zapravo nije objašnjena do kraja. Nadamo se da će se sve ovo pokazati samo kao ružna glasina i neistina špekulacija, a da će se UFC prvak vrlo brzo vratiti u dvoranu, a onda i najaviti termin trećeg meča sa svojim velikim rivalom Danielom Cormierom!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...