Švedski mediji: “Gol Muse za finale je bio neregularan”

Pobjednički pogodak Željka Muse nekoliko sekundi prije kraja drugog produžetka u subotnjem polufinalu Europskog prvenstva nije bio regularan.

Ustvrdio je to član stručnog stožera norveške reprezentacije Kent-Harry Andersson, a njegove riječi danas prenose švedski mediji. Norveška je u subotu navečer pobjedom protiv Slovenije 28:20 u Tele2 Areni u Stockholmu osvojila brončanu medalju, pa je svaka mogućnost norveške žalbe time otklonjena, ali videosnimka Musina gola pokazuje da Anderssonove riječi imaju temelja, piše Index.

„Musa je ušao barem metar u šesterac prije nego je dobio loptu, o tome nema dvojbe. Ne razumijem kako su suci mogli to dopustiti. Bili su vrlo blizu i sve su vidjeli“, rekao je Kent-Harry Andersson za švedski dnevnik Aftonbladet te dodao kako je ovu situaciju otkrio usred noći tijekom analize utakmice.

Na snimci se vidi kako Musa zaista ulazi u vratarski prostor kako bi zaobišao norvešku zvijezdu Sandera Sagosena i izborio se za poziciju. U tom trenutku suci gledaju prema lopti koju sredinom terena vodi Igor Karačić. Prije nego mu je Karačić asistirao za pobjedonosni gol, Musa je bio propisno postavljen i suci su priznali pogodak.

Andersson tvrdi da su suci morali iskoristiti mogućnost pregledavanja snimke te potom poništiti pogodak i dosuditi loptu za Norvešku. Međutim, Norvežani su propustili rok za žalbu i ništa više ne može promijeniti činjenicu da Hrvatska u nedjelju u 16:30 igra finale Europskog prvenstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...