Teško ozlijeđena maca je preživjela, udomila ju je gospođa iz Zagreba koja je o njenoj sudbini doznala iz medija

Lijepa vijest stiže nam s početkom nove godine.

Brutalan slučaj mace prebijene u Zadru sablaznio nas je koncem prosinca. O njemu smo doznali iz policije koja je privela ženu (82) nakon poziva susjeda koji je prijavio da je osumnjičena, 18. prosinca u ulici Ive Andrića na Boriku drvenom daskom više puta udarila mačku i ozlijedila je.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mućenja životinja protiv 82-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Veterinar Josip Mustać koji je zaprimio teško ozlijeđenu životinju, tom nam je prilikom kazao kako je preživjela veliku traumu. Osim ozljeda po koži, imala je i dislokaciju lakatnog zgloba i frakture vilice.

Nalazila se u kritičnom stanju, ni sam stručnjak nije želio davati prognoze, ali danas iz ordinacije doktora Mustaća saznajemo sjajne vijesti.

Maca je preživjela. Sanirali smo ozljedu vilice i oderotine po koži. Sjećam se da je imala jednu veliku posjekotinu po nosu. Počela je jesti i dobila je novi dom, kaže nam.

Ljudi nažalost nerijetko puta odbacuju bolesne životinje jer im više nisu interesantne za igru i ne žele svoje vrijeme “trošiti” na njihovu skrb. Na sreću, postoje i oni koji će upravo nemoćnim i nezaštićenim bićima pružiti svu svoju ljubav i vrijeme.

Divna je vijest da je bolesnu macu udomila jedna gospođa iz Zagreba koja je o njezinom strašnoj sudbini doznala upravo iz medija.

Gospođa iz Zagreba ima svog veterinara gore, odmah ju je odvela na pregled i ona se dobro oporavlja. Morat ćemo joj još operirati nogu i staviti umjetni ligament, obzirom da je imala tešku dislokaciju, ali to kada bude skroz oporavljena. Ja vjerujem kako će to sve u konačnici biti dobro, kaže nam i sam zadovoljan raspletom ove priče veterinar Mustać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...