Težak poraz od Cibone; Jusup: “Dvije razine su iznad nas”

U Draženovom domu odigrala se utakmica 15. kola ABA lige između domaćina Cibone i Zadra.

Visoku pobjedu 89 – 60 osigurala je momčad Ivana Velića, obzirom kako su Jusupovi igrači odigrali jednu od lošijih utakmica ove sezone.

Nije išlo u obrambenom dijelu, ali naročito loše i bez ideje djelovao je napadački dio zadarske momčadi, čemu svjedoče prvi poeni Ive Ivanova tek u petoj minuti utakmice. Domagoj Vuković, ulaskom s klupe, uspio je učvrstiti obrambenu liniju Zadra, a Bryon Allen počeo je pogađati, ali nije to dugo potrajalo.

Zagrebački ‘Vukovi’ s izuzetnom lakoćom probijali su se do zadarskog reketa, pogađali su otvorene šuteve izvana i jednostavno dobrom momčadskom igrom, u ranoj fazi utakmice, zaključili istu.

Danijel Jusup na konferenciji nakon utakmice otvoreno je priznao kako njegovi igrači nisu bili ni blizu potrebne razine.

“Što reći, vidjeli smo. Svi koji su bili u dvorani su vidjeli, Cibona je u svim segmentima bila, ne razinu, nego dvije razine iznad nas. Bili su brži, precizniji, koncentriraniji, bolje su dodavali, bolje su se kretali i to mogu razumjeti. Jedino što mene najviše smeta je što mi nismo pokazali emociju. I kad smo gubili, što se kaže nismo se sekirali što smo gubili, nego “voda teče, a mi uvijek po svom”. Nismo pokazali promjenu ritma s nekakvim faulom, s nekakvim čvrstim blokom, s nekakvom, ono što se kaže i svađom između sebe. Jednostavno smo pustili da to sve skupa prođe mimo nas. To je osobno, za zabrinuti se i to je ono što mene najviše brine i boli. A što se tiče elemenata košarke, mi smo tu bili, ne razinu, nego dvije razine ispod.”

Zadar na domaćem parketu i Zadar u gostujućim utakmicama ukazuje na igru s dva lica…

“Velika razlika. Zašto je to tako? To je zato što Zadar, mi imamo izuzetno lošu pass igru. Da bi se pobjeđivalo u gostima, moraš kažnjavati greške protivnika sa kvalitetnim passom, kako bi šut bio kvalitetan i otvoren. Kasnimo sa passom i nemamo kvalitetnih šuteva. Da bi dobio u gostima, moraš odigrat kontra napade i moraš pogodit šuteve za tri poena. Mi teško dolazimo do šuteva za tri poena i zato u gostima igramo jako teško. Kući je malo drugačije zato što igramo s većom energijom i motivom. Publika je uz nas i to nam daje dodatnu energiju i pomogne nam. Danas nam nisu bili Mavra i Ahmed. Nedostaju i jedan i drugi, a naročito Dominik. Nije to opravdanje. To može malo, nešto popraviti. Možemo se malo “vaditi” na to, ali ne previše. Prema tome, nama je fokus na domaće utakmice i tu se pokušati izvući ako je ikako moguće.”

Predstavnike medija zanimao je veliki pomak Zadra u odnosu na početak sezone.

“Napravili smo pomak, tu se ekipa na jedan određeni način potrošila. Kao kad utakmicu gubiš 20 razlike, pa stigneš. Sad si stigao, ali za dobiti utakmicu nedovoljno. Raspored utakmica, to me još više brine. Protiv Igokee igramo u nedjelju. Prije toga, igramo prekosutra protiv Dubrave, u srijedu protiv Alkara u Kupu, u petak protiv Splita. Tko je slagao taj raspored?! Sljedeće nedjelje igra se utakmica, možda za opstanak u ligi.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...