U Zadarskoj županiji broj nevažećih listića u drugom krugu veći za tri posto

Drugi krug predsjedničkih izbora svakako je obilježio i rast broja nevažećih listića. A njih je bilo 67.197 više nego u prvom krugu. Kada je riječ o slavonskim županijama koje je osvojio Miroslav Škoro, one su ujedno i rekorderke po broju nevažećih listića.

Prvo mjesto zauzima Požeško-slavonska. U toj županiji bilo je 6,04 % nevažećih listića što je porast od gotovo pet posto.

Slijede je Brodsko posavska s 5,27 % i Virovitičko-podravska s 4,79 % što je porast od gotovo 4 %.

Vukovarsko srijemska zabilježila je 5,21 % nevažećih listića, što je također porast od gotovo 4 %.

U tom rasponu je i Grad Zagreb gdje je broj nevažećih listića porastao za gotovo četiri posto.

U rasponu od 4,9 posto do 3 posto nalaze se i tri dalmatinske županije – Dubrovačko-neretvanska, Zadarska i Splitsko-dalmatinska koje bilježe porast nevažećih listića od oko tri posto.

Porast od oko 3 % nevažećih listića bilježe i Sisačko-moslavačka, Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Zagrebačka…..

Najdiscipliniraniji birači bili su u Međimurskoj županiji. Ondje je u prvom krugu bilo 0,82 % nevažećih listića, a u drugom je došlo do porasta od oko 2 % na 2,73 %

U drugom krugu izbora ukupno je bilo 89.415 nevažećih listića što je udio od 4,35% u ukupnom broju listića ubačenih u izborne kutije.

U prvom izbornom krugu bilo ih je tek 22.218 ili udio od 1,17%. To znači da je broj nevažećih listića u drugom krugu porastao za 3,18 posto, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...