Vakula otkrio kada će napokon pasti snijeg i kakav će biti vikend

Hrvatska se probudila u utorak ujutro u temperaturnom minusu, a slično vrijeme obilježit će prognozu do kraja tjedna. Kako najavljuje Zoran Vakula, građani mogu očekivati prvi snijeg ove godine za vikend, no neće se dugo zadržati.

U srijedu će u većini krajeva biti pretežno sunčano, a u  kopnenom području ujutro i prijepodne mjestimice magla i niska naoblaka koje se ponajprije na istoku mogu i dulje zadržati. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na moru od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura između 4 i 8, uz dugotrajnu maglu i niža, na Jadranu između 12 i 16°C.

– Stabilno vrijeme nastavlja se na kopnu i sljedećih dana, pri čemu će nakon mjestimične jutarnje magle najviše sunčanog vremena vjerojatno biti u četvrtak. U petak pak raste vjerojatnost za oblačno vrijeme, a u subotu su ponajprije na zapadu mjestimice moguće i slabe oborine, uglavnom slab snijeg. Od petka malo hladnije. Na Jadranu u četvrtak i petak barem djelomice sunčano, a u subotu raste vjerojatnost za mjestimičnu kišu, uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni, u subotu i jugozapadni vjetar, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati – prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.

Snijeg koji je najavljen za vikend neće dugo trajati jer se od nedjelje povećava vjerojatnost stabilnog i većinom suhog vremena pod djelovanjem polja visokog tlaka zraka, ističe Zoran Vakula.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...