Večeras novo sučeljavanje Kolinde i Milanovića, prošlo je obilježio skandal

Na rasporedu su još dva sučeljavanja uoči drugog kruga predsjedničkih izbora.

Prvo je zakazano za večeras na HRT-u u 20:05 sati, a drugo i posljednje za petak, pred izbornu šutnju, na Novoj TV u 20:20 sati.

No iako su televizije najavile sučeljavanja, još nije potpuno sigurno hoće li se obje debate i održati.

Kolinda Grabar-Kitarović javno je, naime, potvrdila dolazak na sučeljavanja na HRT i Novu TV, no to se može promijeniti, barem kada je riječ o sutrašnjoj debati. Kolinda bi se u svakom slučaju trebala pojaviti na večerašnjem sučeljavanju.

Zoran Milanović, prema onome što je javnosti poznato, nije potvrdio dolazak na debate. To se na Staru godinu neslužbeno moglo čuti i s HRT-a.

No ondje ga danas očekuju, a prema rasporedu programa HRT-a, sučeljavanje bi trebalo trajati od 20:05 do 21:33 sati, što je poprilično kraće od prve debate u drugom krugu koja se održala na RTL-u, no teško je očekivati da će i večeras duel Kolinde i Milanovića završiti u predviđenom vremenu, piše Index.

Prošlu je debatu obilježio skandal, i to upravo oko trajanja emisije.

Debatu na RTL-u obilježio skandal s pokušajem prekida 

RTL-ovi voditelji u prijenosu uživo kazali su da su od jednog stožera primili zahtjev da se preskoči dio debate. Konkretno, zatraženo je da se preskoči krug brzih pitanja u kojima su se tražili konkretni i kratki odgovori i da se debata skrati. Nisu željeli reći koji je stožer tražio prekid debate, nego su dvaput ponovili kako se radi o “jednom stožeru”.

U studiju je istog trenutka zavladala neugodna situacija. Milanović je pitao je li to bio njegov stožer dodavši da je on spreman nastaviti.

Kolinda je, s druge strane, voditelje pitala koliko će još sve skupa trajati i koliko su im važna ta pitanja.

“Koliko je sati, 22:05, jesmo li već dosadili ljudima?” pitala je Kolinda.

“Odavno smo im dosadili”, odgovorio je Milanović.

Sporni krug pitanja na kraju se ipak održao nakon dosta neugodne situacije u studiju u kojoj je Milanović inzistirao na pitanju o tome tko je tražio prekid debate, a Kolinda se neugodno izvlačila.

Šefovi oba stožera iste su večeri poručili da oni nisu tražili prekid debate.

Prekid tražila Kolindina savjetnica

Drugog jutra s RTL-a su otkrili da je preskakanje brzog kruga pitanja tražila Kolindina savjetnica Renata Margetić Urlić, i to ušavši u režiju. Zahtjev za prekid debate pravdala je umorom Kolinde Grabar-Kitarović.

Margetić je, inače, bivša novinarka i urednica na HRT-u te likovna kritičarka. Ona je trebala znati da je zlatno pravilo da se u režiju za vrijeme emisija koje idu uživo ne ulazi. Svi koji su se bavili tim poslom znaju za to pravilo.

Hoće li biti sučeljavanja na Novoj TV?

Nakon večerašnjeg sučeljavanja sutra bi se Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović trebali sučeliti i na Novoj TV.

No postoji mogućnost da, ovisno o ishodu večerašnjeg sučeljavanja, netko odustane od posljednje debate.

Ta mogućnost ipak nije naročito velika jer je Kolinda već najavila dolazak na obje debate, a Zoran Milanović je u više navrata tražio sučeljavanja s Kolindom. Može se očekivati da će kandidati sa svojim stožerima zaključiti da bi im odustajanje od posljednjeg sučeljavanja moglo više naštetiti nego pomoći.

To je sučeljavanje, prema rasporedu Nove TV, predviđeno u petak od 20:20 sati do 22 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...