Velika policijska akcija na A1, pregledavali vozila koja idu prema Zagrebu

Policijska uprava šibensko-kninska danas je od 9 do 12 provodila pojačanu akciju nadzora brzine na autocesti A1 kod odmorišta Prokljan. Kontrolirali su vozila koja su se kretala od Splita prema Zagrebu.

U akciji su uz prometnu policiju sudjelovali i granična policija, odjel za droge te sve inspekcije, uključujući i carinu. U nadzor je bio uključen maksimalan broj policajaca kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koji se koriste u nadzoru prometa.

Policijski službenici su vozače nadzirali na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene po prometnim nesrećama. Također, neka vozila su pregledavali i provjeravali osobe u njima, donosi Index.

Kako su Indexu rekli iz šibenske policije, zabilježili su 20 prekršaja prekoračenja brzine i tri prekršaja vožnje bez pojasa. Dodali su kako je akcija organizirana zbog statističkih pokazatelja koji bilježe negativan trend porasta broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom tijekom protekle godine.

Lani je, naime, u toj županiji evidentirano 290 prometnih nesreća, od kojih 116 s ozlijeđenim i osam sa smrtno stradalim osobama, dok su u 2018. zabilježene 274 nesreće, od kojih 128 s ozlijeđenim i sedam sa smrtno stradalim osobama.

U protekloj godini zabilježen je i znatan porast broja prekršaja nepropisne brzine – njih 8703, odnosno 45,8% više nego 2017. kada je utvrđeno i sankcionirano 5970 takvih prekršaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...