Veliko iznenađenje u Sinju, Alkar srušio Zadar!

Nakon što su se košarkaši Zadra nedavno u Kupu Krešimira Ćosića dugo mučili u Sinju, u drugom dolasku kod Alkara nisu se provukli s pobjedom.

Nakon dva poprilično oprečna poluvremena Alkar je svladao Zadar te mu nanio prvi poraz u domaćoj ligi još od Cibone u ranoj fazi natjecanja, prenosi sportnet.

Zadar je na svojoj pravoj razini bio tek u prvoj četvrtini, a ostalih 30 minuta u potpunosti je pripalo domaćinu. Dobro je Zadar krenuo s 8:0 u prve dvije minute, a u ostalih osam je dozvolio domaćinu tek 13 ubačaja. Tako je u jednom trenutku razlika iznosila maksimalnih 14 poena za Zadrane, a nakon prve četvrtine na semaforu svijetli 24:13.

No treneru Danijelu Jusupu se u drugoj četvrtini počela o glavu obijati kratka rotacija. Glavne vedete koje su donijele prednost u prvoj dionici su se ispuhale, dok su Sinjani povezali nekoliko dobrih napadačkih akcija i uz par trica stigli do potpunog egala i zaostatka od tek dva poena na poluvremenu.

Ista stvar se nastavila u drugom poluvremenu. Zadar se mučio, a Gabriel Marić i Fran Jacović su inicirali seriju koja odvodi Alkar na šest poena razlike. Do kraja utakmice umorni Zadrani više neće vratiti vodstvo. Obrana gostiju previše je toga dopuštala već razigranim domaćinima kod kojih je nezaustavljiv bio Ivan Kučan, dok je generalski doprinos u održavanju vodstva dao Nickolas Neal.

Razlika je u samoj završnici narasla do devet poena prednosti zbog penal završnice, a prvo ime u 93:84 pobjedi svakako je bio Kučan s 25 poena. 14 uz osam asistencija je dodao Neal, dok je Marić ubacio 17 uz važne poene prilikom preokreta. Dominik Mavra je s 20 poena i osam dodavanja jedini bio na razini kod Zadrana, a pratio ga je Domagoj Vuković sa 17 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...