VIDEO/FOTO Uskočili u burno more; Travica: “Bilo je toplije nego u travnju i nitko se nije razbolio!”

S Tomislavom Travicom, predvodnikom ideje da okupi najhrabrije iz svog društva i u Novu godinu s Morskih orgulja uskoče u burno more, počinjemo priču o njihovom kupanju.
“Ludosti, ludosti, ne kupanju”, ispravlja nas kroz smijeh Tomislav. Riječ koju iz pristojnosti nismo htjeli upotrijebiti, ispalio je naš sugovornik ko iz topa.

Do okupljanja je, kaže, došlo sasvim slučajno.

Ekipa iz TNT-a započela je svojedobno ovu priču. Bili su spriječeni ove godine ponoviti je, a meni je bilo žao da se tradicija ne nastavi. Tako da sam potegao ekipu, neki nisu mogli doći, pa nas je u konačnici šest uskočilo u more.

Znamo da se entuzijasti poput njih dugo vremena spremaju za slične poduhvate. Kupanje hladnim tušem tijekom cijele godine i boravak na hladnoći zbog prilagodbe organizma, samo su neke od njih.

Ma ništa se nismo pripremali!, kroz smijeh će Travica.

Ipak, sportaši smo svi, pa smo navikli na ovakve ekstremne situacije.

Ovoj čeličnoj šestorki svakako skidamo kapu za hrabrost i odlučnost. Iako je njihov pothvat herojski, neće vam pričati priče. Na pitanje je li bilo hladno, dolazi jedno veliko “da”.

Bilo je oko 12, 13 stupnjeva. Možemo govoriti što hoćemo, jer nas preplavi adrenalin, ponese nas situacija i energija ljudi koja se okupi, ali hladno je. Doduše, treba reći da je toplije nego nekada u travnju kada se spremamo za triatlon utrke.

Jesu li i dalje heroji ili ih je ludost Silvestrova prikovala za krevet i uz topli čaj?

Ma svi smo bomba! Baš sam se čuo i s drugima i sve je okej. Ja sam nešto malo šmrcao, ali evo – prošlo me! Toliko mi se svidjelo da planiram ovo ponoviti iduće subote. Negdje na osamljenijoj plaži, ovoga puta bez pažnje javnosti, zaključuje ovu priču Tomislav Travica.

Pogledajte i fotografije:

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...