Cestitka_Uskrs

Zadar pobjedom u Sinju izborio završnicu Krešinog kupa

Zadarski igrači u dvoboju osmine finala Kupa protiv sinjskog Alkara izborili su pobjedu 75 – 84 i time osigurali nastup na završnom turniru Kupa “Krešimir Ćosić”.

Neizvjesna utakmica, koja je nakon prvog poluvremena bila u potpunosti izjednačena rezultatom 48 – 48, sve do treće četvrtine kada se Zadar serijom 0:12 ipak uspio odvojiti na ugodnih 53:62. No, kako to ne bi bilo sve od Sinjana pobrinuo se Fran Jacović, koji je pogođenom tricom približio svoju momčad na svega minus četiri zaostatka 68:72, tri minute prije isteka regularnog vremena.

Ipak, Zadar je dalekometnim ubačajima Domagoja Vukovića i Bryona Allena uspio iskontrolirati krajnji ishod utakmice i izboriti nastup na završnici Kupa “Krešimir Ćosić”.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je upravo Domagoj Vuković s novim double-double učinkom od 23 poena i 10 skokova te bez promašaja iz igre šutirajući 9/9 za dva i 3/3 za tri poena. Kapetan Ive Ivanov u novoj pobjedi pridodao je 15, Allen 14, a Martin Junaković 12 poena.

“Ne mogu reći da je bilo teže od očekivanog. U Sinj smo došli bez, nominalno prvog playmakera i bez bitnog visokog igrača u rotaciji. Znamo kakva je ovdje atmosfera i kakva je Alkar momčad na domaćem terenu te smo očekivali težak susret.” – izjavio je nakon utakmice Domagoj Vuković.

Trener Zadra Danijel Jusup, također se osvrnuo na viđeno u dvorani “Ivice Glavan – Iće”.

“Alkar je odigrao izuzetno nadahnuto. Bili su raspoloženi u prvom poluvremenu te su kažnjavali sve naše greške. Dugo vremena smo igrali lošu obranu i tek kada su tu pritisnuli i prišli suparničkim igračima uspjeli smo uhvatiti balans, uhvatiti razliku i privesti utakmicu kraju. Da smo nastavili s obranom kakvu smo prikazivali u prvom dijelu mislim da bismo teško pobijedili. Alkar mi je oduvijek simpatičan i drag, radi publike i srca. U Sinju se uvijek igra s dušom što volim vidjeti. Drago mi je kada Alkar igra dobro…” – istaknuo je Jusup i kratko nadodao:

“Zahvaljujem se i jednima i drugima na fer navijanju. Volio bih da bude što je moguće više ovakvih atmosfera, jer je to velika stvar za hrvatsku košarku.”

Završni turnir osam najboljih momčadi Krešinog kupa održati će se od 12. do 15. veljače, a uskoro će biti poznato i mjesto održavanja istog.

Zadar će se u četvrtfinalu Kupa suočiti s gradskim rivalom Sonik Puntamikom, koja je jučer u zadarskom derbiju odigranom u dvorani Jazine svladala momčad Jazina Arbanasi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...