Zadar u Beogradu; Jusup: “Očito smo pali u formi”, Mavra: “Možemo igrati sa svakom momčadi u ligi”

Košarkaši Zadra otputovali su u Beograd, gdje će u 17. kolu ABA lige odmjeriti snage s prvoplasiranom momčadi natjecanja Partizanom NIS.

Šest kola do kraja regularnog dijela sezone, Zadar je pretposljednje plasirana momčad tablice s četiri pobjede i dvanaest poraza.

Partizan, s druge strane, je upisao tek tri poraza i u trinaest pobjeda. Također, posljednjih osam utakmica u nizu, kako na domaćem, tako i na gostujućem parketu, ne znaju za poraz te su u velikom naletu.

“Partizan po prikazanim igrama je u ovom trenutku najkvalitetnija momčad u ABA ligi. Mi smo očito pali u formi, naročito nas je poraz od Igokee prilično uzdrmao što se i osjetilo protiv Alkara u srijedu. Idemo u Beograd bez Gilberta. Mavra se, čini mi se, bez obzira na poraz u Sinju, malo vratio formu. Idemo dati sve od sebe i idemo se boriti, a za što će to biti dovoljno vidjet ćemo.” – poručio je u najavi utakmice Danijel Jusup.

Zadarski trener ne krije kako je pred momčadi zahtjevan zadatak.

“Bit će teško. Sama pozicija na ljestvici i sve skupa nije dobra, no bilo je i gore što se tiče toga. Više od te neugodne pozicije na ljestvici me brine što smo pali u formi i ozljede igrača koje su nas dosta izbacile iz ritma. Nemamo baš neku širinu rostera za ABA ligu, ali ništa, idemo iz treninga u trening. Žao mi je ovog poraza u Sinju. Ispričavam se navijačima, jer to nismo smjeli nikako dopustiti. Jednostavno nismo bili pravi i igrači s klupe su morali bolje reagirati, tako da je taj poraz meni jako teško pao.” – otkriva Jusup.

Zadarski maestro Dominik Mavra priključio se Zadru upravo nakon prve utakmice protiv Partizana odigrane još u studenom prošle godine u dvorani “Krešimir Ćosić”. Njegov dolazak dao je momčadi jednu novu dimenziju, u kojoj su sve do proteklog kola uspijevali braniti domaći parket u oba natjecanja, upravo otkada se priključio momčadi.

Nakon propuštene utakmice u Zagrebu protiv Cibone vratio se u momčad netom prije ogleda u Krešinom domu protiv Igokee. Susret, u kojem je sve pošlo po krivu u posljednjoj dionici, momčad mora ostaviti iza sebe i maksimalno se posvetiti važnom gostovanju pred njima. ‘Plavo-bijeli’ su u nezahvalnoj poziciji na ljestvici lige, ali borbi još nije kraj…

“Smatram da se može igrati sa svakom momčadi u ligi, naravno ako nam se poklope neke stvari. Svi trebamo vjerovati da možemo iznenaditi. U teškoj smo situaciji i da bi se spasili od ispadanja moramo raditi neke stvari koje možda inače ne bi bile normalne, a to je da pobijedimo Partizana. Tako da ja svakako vjerujem u to i s tom mišlju trebamo svi ići u Beograd. To neće biti nimalo lako ostvariti. Partizan je dosta podigao formu, što se najbolje vidi po njihovim rezultatima u Eurokupu. Te pobjede protiv Trenta i Virtus Bologne su za svaki respekt. Ali, mislim da moramo ići s vjerom da možemo uzeti pobjedu.” – zaključio je razigravač Zadra Dominik Mavra te u nastavku prokomentirao veliki pobjednički niz beogradske momčadi…

“Prvenstveno mislim da su oni izrazito obrambeno moćna momčad. Tako to meni djeluje da njihova obrana stvarno dobro izgleda. Za nešto više napraviti morat ćemo imati obranu na vrhunskom nivou i morat ćemo pogađati neke teške šutove i bez toga nemamo tamo što tražiti.”

Utakmica u Beogradu zakazana je u subotu s početkom u 20 sati.

Prijenos uživo pratite na kanalu Arena Sport TV 1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...