Zadar uvjerljivo svladao Dubravu i potvrdio status prvoplasirane momčadi prvenstva

U 15. kolu HT Premijer lige Zadar je uvjerljivom pobjedom 76 – 113 protiv zagrebačke Dubrave potvrdio status prvoplasirane momčadi prvenstva.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za istaknutog hrvatskog trenera Silvija Jenkača – Jenkija, koji je ‘odgojio’ mnoge košarkaške generacije.

Otvaranje susreta nagovjestilo je puno poena u istom, obzirom kako je Dubrava zabila čak sedam šuteva za tri poena iz jedanaest pokušaja i u prvoj četvrtini povela 30 – 26.

Početkom druge dionice momčad Dubrave nastavila je u istom ritmu i odmah ubacila još jedan šut za tri poena. Kapetan Zadra Ive Ivanov zatim je izborenim prekršajem uzvratio pogodivši oba slobodna bacanja, a Dominic Gilbert u sljedećem napadu nadovezao se tricom za 33:31. Nije se dugo čekalo za nove poene Zadra i zapravo nakon toga uslijedio je veliki nalet zadarske momčadi i početak kraja za zagrebačku Dubravu.

Prvo poluvrijeme Zadrani su zaključili s rezultatom 47 – 55.

Nastavak utakmice protekao je u kompletnom nadigravanju Zadra nad domaćinom. Čvrsta obrana bila je ključ igre ‘Plavo – bijelih’ obzirom kako su u trećoj četvrtini dopustili samo devet ubačaja Dubrave, a brzim akcijama i kontra napadima zabili 22 poena.

Do kraja utakmice prednost Zadra samo je rasla i pitanje pobjednika bilo je rješeno još u ranoj fazi utakmice.

Najefikasniji u redovima Zadra i igrač utakmice bio je Dominic Gilbert s 30 poena, 6 skokova i 3 asistencije. Ive Ivanov u novoj pobjedi Zadra pridružio je 15, a Martin Junaković 14 poena i 5 asistencija.

Ono što posebno veseli, osim što je sedam igrača Zadra zabilježilo dvoznamenkaste brojke, je partija Jana Palokaja i Jure Planinića, kojima je malo nedostajalo za triple-double, odnosno, double-double učinke. Cjelokupnu statistiku utakmice pogledajte OVDJE!

Zadrani se sada okreću Kupu ‘Krešimir Ćosić’ u sklopu kojeg će, već ove srijede, gostovati u Sinju te u osmini finala prolaz dalje tražiti protiv Alkara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...