Zadarski redovi načeti ozljedama i virozama, Jusup uoči Alkara: “Iz ove kože ne možemo”

Zadarska momčad sutra gostuje u Sinju u sklopu osmine finala Kupa ‘Krešimir Ćosić’.

Prvi nastup za Zadar u ovogodišnjem izdanju Kupa “Krešimir Ćosić”, a koliko ozbiljno ga shvaćaju igrači i stručni stožer otkrio je Danijel Jusup na redovnoj konferenciji za medije uoči istog.

“Možda smo mogli i bolje proći prilikom ždrijeba. Alkar je nezgodna momčad, pogotovo na domaćem terenu. Imaju atletičnu i brzu vanjsku liniju, a tu su još i skočni Amerikanac i Vučić na visokim pozicijama. Radi se o ekipi koja nam može napraviti probleme. Momčadi poput Alkara su uvijek motivirane na kup susretima, gdje traže šansu da pobijede jačeg suparnika, što će sigurno biti slučaj i u Sinju. Na nama je da se, što je moguće bolje pripremimo, da u utakmicu uđemo spremni kako bismo izbjegli iznenađenje.”

Prva domaća utakmica koju je vodio Danijel Jusup prilikom preuzimanja zadarske klupe bila je upravo protiv sinjskih Alkara u Prvenstvu Hrvatske. Iako su trenutno tek na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s ukupno sedam pobjeda, Sinjani su itekako pokazali žar i volju te koliko znaju biti neugodan protivnik upravo u odigranom dvoboju u Krešinom domu.

“Brzi su. Amerikanac na poziciji beka, mali Jacović i Kučan su brzi i atletični, a ja bih rekao i karakterni igrači. Dodamo li im dobrog šutera na visokim pozicijama Hrvoja Vučića jasno je da nam mogu napraviti problem.”

Zadarski redovi načeti su, kako ozljedama, tako i virozom.

“Ne znam što se odužilo s Mavrom. Čini mi se da njegova viroza malo predugo traje. Još uvijek nije počeo s treningom tako da će teško nastupiti u Sinju. Fundić ima ‘skakačko koljeno’ te ni on neće biti spreman za utakmicu. Siriščević i dalje osjeća bol, pa ni na njega ne možemo računati.”

Siriščevićev izostanak traje još od 5. kola ABA lige nakon što je ozlijedio fasciju u stopalu. Zadarski trener nije morao previše isticati koliko je važno da su svi igrači spremni i na raspolaganju.

“Svaki igrač je bitan. Nedostaje nam i na treninzima i na utakmicama. Ali iz ove kože ne možemo. Doktori kažu jedno, on kaže drugo. Ja se ne mogu time toliko opterećivati. Igrač koji dođe na trening je spreman, onaj koji ne dođe – nije. Ja sa svoje strane mogu napraviti ono što mogu napraviti, a što ne mogu – ne mogu. Normalno da bi svaki trener volio da su mu svi igrači na raspolaganju.”

Okupljene predstavnike medija zanimalo je pridodaje li se veća važnost nekom od nadolazećih susreta, što je trener Jusup mirne glave odbacio…

“Kao trener nikada nisam tako postupio. U svakoj sam utakmici išao na pobjedu i teško mogu ići protiv sebe. Od toga ne smijemo odustati, i sada moramo ući s ciljem da pobijedimo. Nemamo pravo ni na kakvu kalkulaciju po tom pitanju, ali možemo kalkulirati s odmaranjem igrača. Vukovića nisam stavio protiv Dubrave. Bio je malo nabio petu i htio sam ga odmoriti. Allena nismo vodili u Osijek. Već neko vrijeme o tome vodim računa i pokušavam odmoriti neke igrače da bi sada koliko-toliko bili svježiji. Svaki dan liježem i budim se s tim pitanjem. Obje utakmice su važne. Lijepo je biti prvi i imati startnu jedinicu u prvenstvu Hrvatske. Nije to mala stvar, to mami. Jedna je priča ući u doigravanje s prve, a potpuno druga s druge pozicije. Utakmica protiv Splita nas približava tome, a opet ako izgubimo od Igokee u nedjelju uvelike nam se smanjuju šanse za ostanak. Vidjet ćemo, idemo dan po dan.

Utakmica trećeg kruga Kupa “Krešimir Ćosić” između Alkara i Zadra na rasporedu je u srijedu, 15. siječnja s početkom u 19 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...