Zadrani na društvenim mrežama podržavaju trostrukog ubojicu; “Heroj, a ne zločinac”

Društvene mreže preplavile su poruke podrške 25-godišnjem Filipu Zavadlavu, trostrukom ubojici iz Splita koji je u subotu uzeo pravdu u svoje ruke. Želio je pomoći bratu kojeg su navodno kamatarile osobe iz narkomiljea.  Marino Paić zvani Pajser i Marin Boban preminuli su na mjestu događaja. Juricu Torlaka hitno su prebacili u splitsku bolnicu, no liječnici mu nisu uspjeli spasiti život. 25-godišnji pomorac se nakon krvavog pohoda presvukao, odbacio automatsku pušku i sjeo na kavu u kvartovski kafić.

Na Facebooku se pojavila grupa podrške koja glorificira njegov čin, a postoji mogućnost doniranja sredstava koja bi se iskoristila za plaćanje odvjetničkih usluga.

Iz ankete izrađene na Facebook stranici Zlatnog zadarskog oglasnika, vidljivo je da ne izostaje podrška Zadrana koji smatraju da je Zavadlav heroj, a ne zločinac (njih 139). Dio misli (njih 22) da je “mogao pucati po nogama”, a nekolicina misli da je ubojstva “mogao počiniti diskretno i sada biti na slobodi”.

Zašto građani podržavaju trostrukog ubojicu i zašto je on za njih “junak našeg doba”, “heroj”, “lice pravde”?

Evidentno je da vlada izrazito nisko povjerenje u institucije i sudstvo, kao i da je pravna država poražena onog trenutka kada građani uzmu pravdu u svoje ruke.

Nedvojbeno je da je to posljedica kazni kriminalcima, u ovom slučaju recidivistima, a koje su simbolične, te se ti isti kriminalci nedugo nakon počinjenja kaznenog djela, ponovno vraćaju na ulice.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...