Završna faza; Uskoro dovršavanje teniskog kompleksa na Višnjiku

Teniski kompleks u Športskom centru Višnjik uskoro će biti dovršen. Radovi na podizanju triju terena s betonskom podlogom, smještenih između šest zemljanih na zapadnoj strani, te središnjega zemljanoga terena na istočnoj strani, ušli su u završnu fazu.

– Završna faza predmnijeva asfaltiranje cijele podloge poslije čega će prema predviđenoj dinamici biti polaganje završnoga sloja, iscrtavanje i opremanje terena – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Podizanje i opremanje teniskoga kompleksa u ŠC-u Višnjik plod je veoma dobre suradnje nekoliko subjekata.

– Riječ je o izvrsnoj suradnji i veoma dobro osmišljenoj i realiziranoj koordinaciji između Grada Zadra, ŠC-a Višnjik, Hrvatskoga teniskoga saveza i Središnjega državnoga ureda za šport. Svaki od ovih subjekata puno je pridonio podizanju i opremanju teniskoga kompleksa koji će sa svojih deset terena pod rasvjetom biti značajna teniska infrastrukturna točka u Republici Hrvatskoj. Veoma je bitno istaknuti i segment sportskoga turizma u čemu su ovakvi kompleksi kakav ćemo imati na Višnjiku, nezaobilazni.

Sedam zemljanih i tri betonska terena tako će, uz ostalo, omogućiti organizaciju i domaćinstvo brojnim turnirima, pa i međunarodnoga razreda, te pripreme i druge teniske aktivnosti, što za natjecatelje, što za brojne rekreativce.

– Nakon uspješnoga domaćinstva i suorganizacije polufinala Davisova kupa u rujnu 2018. između Hrvatske i SAD, događaja praćenoga u cijelom svijetu, poslije čega je Hrvatska postala pobjednik toga natjecanja, dobili smo poticaj i zamah u projektu upotpunjavanja teniskoga kompleksa, naravno i potporu već spomenutih subjekata. U cjelini, za teniski sport u Zadru, Zadarskoj županiji i u Hrvatskoj značajno je što će u sklopu ŠC-a Višnjik imati na raspolaganju suvremenu infrastrukturu.

Osim terena s rasvjetom, dakako, bit će potrebno što prije podići i opremiti i ostalu infrastrukturu.

– Naravno, riječ je o svlačionicama, tribinama, servisnom prostoru i ostalom o čemu već postoje određeni planovi – zaključuje Denis Karlović.

Procijenjena vrijednost radova na trima betonskim terenima jest milijun i 200 tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...