POGINULA DVOJICA PILOTA

Zrakoplovni istražitelj u Zemuniku: “Amerikanci su ponudili pomoć u istrazi oko pada helikoptera”

Screenshot
Tamni način

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok i zapovjednik HRZ-a Michael Križanec dali su izjave za javnost povodom tragične nesreće pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.

“Temeljna zadaća povjerenstva je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do pada zrakoplova”, kazao je pukovnik Počinok i istaknuo da je cilj da se ovakve nesreće ne dogode u budućnosti.

“Koristit će sve resurse domovinske sigurnosti, a američka strana se ponudila za pomoć što nije isključeno”, dodao je, donosi dnevnik.hr.

“Nemam nekih konkretnih odgovora i činjenica, s obzirom na okolnosti, molim za dozu strpljenja”, kazao je pukovnik.

“Danas smo se koncentirali na pružanje pomoći obiteljima i organiziranje komemoracije koja će biti u četvrtak u Zadru”, rekao je Michael Križanec. Ispraćaj Klarina bit će u četvrtak, a Baturine u petak.

Križanec kaže da su od Amerikanaca dobili savjete kako sačuvati određene dokaze i iz njih izvući maksimum.

“Nađeni su svi materijalni dokazi u smislu digitalnih medija. Nađeni su u moru, ali postoje određene analize za izvlačenje, američka vojska ima vjerojatno mogućnost da spasi podatke”, kaže Križanec.

“Drugi helikoper je bio u svojstvu pratitelja, 200 metara iza ovog koji je pao”, kazao je istražitelj, donosi dnevnik.hr.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar