Zrakoplovni istražitelj u Zemuniku: “Amerikanci su ponudili pomoć u istrazi oko pada helikoptera”

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok i zapovjednik HRZ-a Michael Križanec dali su izjave za javnost povodom tragične nesreće pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.

“Temeljna zadaća povjerenstva je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do pada zrakoplova”, kazao je pukovnik Počinok i istaknuo da je cilj da se ovakve nesreće ne dogode u budućnosti.

“Koristit će sve resurse domovinske sigurnosti, a američka strana se ponudila za pomoć što nije isključeno”, dodao je, donosi dnevnik.hr.

“Nemam nekih konkretnih odgovora i činjenica, s obzirom na okolnosti, molim za dozu strpljenja”, kazao je pukovnik.

“Danas smo se koncentirali na pružanje pomoći obiteljima i organiziranje komemoracije koja će biti u četvrtak u Zadru”, rekao je Michael Križanec. Ispraćaj Klarina bit će u četvrtak, a Baturine u petak.

Križanec kaže da su od Amerikanaca dobili savjete kako sačuvati određene dokaze i iz njih izvući maksimum.

“Nađeni su svi materijalni dokazi u smislu digitalnih medija. Nađeni su u moru, ali postoje određene analize za izvlačenje, američka vojska ima vjerojatno mogućnost da spasi podatke”, kaže Križanec.

“Drugi helikoper je bio u svojstvu pratitelja, 200 metara iza ovog koji je pao”, kazao je istražitelj, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...