Alberto Anthony Božulić, američki Zadranin objavio knjigu na Amazonu

Dok mnogi u Hrvatskoj kao i diljem svijeta kupuju proizvode putem interneta na Amazonu,  jedan američki Hrvat iskoristio je zimske praznike pa je prošlog mjeseca stavio svoju novu knjigu na Amazonu.

Alberto Anthony Božulić autor je nove knjige pod naslovom “Project Management Planning: Leading Projects from Start to Finish”, i osnivač konzultantske tvrtke, Alberto Anthony LLC, koja se bavi vođenjem projekata.

Rođen je 1981. godine u okolici New Yorka u SAD-u, u dijaspori američkih Hrvata podrijetlom iz Zadra. Diplomirao je 2003. godine na sveučilištu Drew University u New Jerseyu, a 2019. godine je certificiran u Project+, preko CompTIA, vodeće organizacije za IT i poslovne stručnjake.

– Već sam bio upoznat s prilikama u cloud tehnologiji, pa sam se sjetio zašto ne koristiti cloud za stvaranje nove knjige o biznisu, kazao je Alberto pojašnjavajući kako je pronašao Amazonovu platformu zvanom Amazon KDP, te je izabrao nakon razmatranje više opcije. Tako je rođena moja nova knjiga, pohvalio se Albert Anthony u objavi za zadarske medije.

Albert, koji često ide po poslovnim i tehničkim seminarima, kao na primjer Startup Week u Austin Texas, prošle jeseni gdje je isprobao najnovije “inovacije iz svijeta narodne sigurnosti i virtualne realnosti”. On redovno piše za poslovne portale poput LinkedIN Pulse, gdje ima preko pet članaka o raznim temama poput management projekata.

– Kao nova generacija lidera u privatnom i javnom sektoru, trebali bismo imati i novu generaciju talenta u managementu, ističe Alberto i poručuje kako njegova knjiga “trenira lidere projekata koji mogu biti i lideri startupa, većih organizacija, ili javne infrastrukture… kroz proces vođenja uspješnih projekata i pet faze kao iniciranje, planiranje, ishođenje, kontroling i nadzor, i završni radovi projekta, napisao je Alberto.

Pitanje je kako je moguće da tako zauzeta osoba kao Alberto može tako brzo plasirati knjigu putem interneta na globalnoj razini u USA, UK, EU, i Japanu?

– Veća produktivnost stvara i veće mogućnosti. Moj način liderstva je po principu 80/20 Koncept, takozvanom Pareto Principle iz ekonomije. Fokusiram energiju na 20% aktivnosti koji stvaraju vrijednost nekom konkretnom cilju da se završi na vrijeme i financijski efikasnije, za razliku od 80% aktivnosti koji ti samo ruše tvoju produktivnost i u stvari su nebitni. Cloud platforma kao Amazon KDP je dobra opcija za samostalni biznis autori kao ja jer može eliminirati potrebu traganje tradicionalne tiskovne kuće da bi one plasirale knjigu na tržištu. Također, nema potrebe brinuti o tiskanju, skladištu i distribuciji, napisao mladić zadarskih korijena.

Alberto se sprema za novu sezonu poslovnih seminara i okupljanje u SAD i Europi, gdje će pričati o svojoj knjizi, ali i upoznati druge inovativne lidere iz svijet biznisa.  Kada se ne bavi s knjigom, voli upoznati poslovne ljude u Americi koji su oduševljeni kad čuju riječ “Croatian” ili “Dalmatian”.

– Ja često spominjem i da neki od najuspješnijih infrastrukturnih projekta u povijesti, zapravo su se gradili na području južne Europe u doba Rimskog Carstva, ističe Alberto Božulić, ponosan je što je to dio povijesti Dalmacije iz koje i on potječe. Uzor u vođenju projekata, njemu su upravo antički Rimljani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...