Ana Štrkalj prva je profesionalna organizatorica vjenčanja u Zadru, u naš grad dovodit će i strance; “Njima je Hrvatska kao nama Maldivi”

Ako maštate o savršenom vjenčanju, dobroj atmosferi, prekrasnoj rasvjeti i odličnom uređenju, poslušajte emisiju “Gradsko zvono” Željke Čačko koja je razgovarala sa Zadrankom Anom Štrkalj, koja je upravo postala profesionalni organizator vjenčanja.

Ana, za one koji te ne poznaju, naša si Zadranka i baviš se jednim neuobičajenim i poprilično bajkovitim poslom. Upravo si diplomirala na Akademiji i postala profesionalni organizator vjenčanja. Što to znači?

– Za one koji ne znaju, agencija Weddings in Croatia u Zagrebu svake godine organizira Akademiju za organizatora vjenčanja. Ja sam se spontano odlučila na upis na Akademiju budući da se 13. lipnja i sama udajem tako da sam istraživajući sajmove vjenčanja odlučila da je to nešto za mene i što me zanima. Mislim da su destinacijska vjenčanja nešto što Zadar može ponuditi s obzirom na obalu i na sve ostalo, gastronomske ponude i sl. Vidjet ćemo u budućnosti jesam li bila u pravu.

Ti bi pozivala mladence iz drugih krajeva Hrvatske da dolaze u Zadar na vjenčanje ili?

– Mislim da su destinacijska vjenčanja u kuturi stranaca, pogotovo u Engleskoj, ali i Nijemci su zanimljivi budući da sam rođena i odrasla u Njemačkoj, znam jezik pa bi se možda čak i orijentirala na to njemačko tržište. Općenito imam dosta poznanstava vani jer sam godinu dana studirala na fakultetu u Njemačkoj kao stipendist Europske komisije, pa kako sam već rekla, imam puno poznanstava i u Švicarskoj, Kolumbiji, Japanu, Španjolskoj, Makedoniji itd. pa možda uspijem nešto ostvariti u tom smislu.

Kod stranaca je to trend, oni žude da se vjenčaju van svoje zemlje?

– Njima je Hrvatska kao nama Maldivi, ne biste vjerovali, ali njima nije problem izdvojiti pozamašnu svotu novca za vjenčanje u Hrvatskoj.

Koje ljepote i punktove Zadra bi izdvojila kao bajkovite za vjenčanja?

– Ne bih sad ništa izdvajala, to bi u budućim projektima. Imam neke ideje ali svakako mislim da u Zadru nedostaje takvo nešto.

Zalazak sunca je sigurno jedan veliki plus?

– Tako je, zalazak sunca i Morske orgulje su nešto što definitivno privlači strance.

Ovo zanimanje zvuči poprilično filmski, što ono sve obuhvaća? Koje su tvoje obveze prema mladencima kojima ćeš u budućnosti organizirati taj najvažniji dan u životu?

– Kod nas recimo, wedding planner nije nešto uobičajeno. Pojam se izjednačava s dizajnerom vjenčanja koji je zadužen za cvijeće, dekoracije i slično. Ja trenutno organiziram vlastito vjenčanje i ja sam u jednoj drugoj ulozi, radim sve sama, i pozivnice i cvijeće, i naravno bavim se organizacijskim poslom. Kad bi me netko kontaktirao za organizaciju vjenčanja, to obuhvaća sve, pronalazak dobavljača, pozivnice, band, opremu za razglas. Vi me kontaktirate i ja organiziram sve što vi zamislite. Imam tu kreativnu crtu, uzela sam si veliki zadatak za svoje vjenčanje tako da ću raditi apsolutno sve sama. Uživam u tome i moj zaručnik Josip me nagovorio da upišem Akademiju kao i moja kuma Mišela jer oni vjeruju u mene i znaju koliko uživam u tome. Vidjet ćemo 13. lipnja hoće li uspjeti sve što sam zamislila.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...