APN-ov fijasko u Biogradu; Zbog nemara države 29 obitelji strahuje da će izgubiti dom

I dok jedni APN-ove stanove dobivaju olako, drugi na te iste stambene kvadrate čekaju godinama. Ni nakon pet godina stanovi u Biogradu nisu izgrađeni, a posljednja tvrtka koja je radove izvodila otišla je u stečaj. 29 mladih obitelji u strahu je da će, zbog nemara države, ostati i bez stanova i bez novca.

Umjesto pod vlastitim krovom peteročlana obitelj iz Biograda na Moru živi kod punca u 27 kvadrata. Svoje stambene kvadrate čeka 29 mladih obitelji iz Biograda.

“Stojimo sad ispred gdje stana nema, ključeva nema, niti imamo rok kad će biti završena gradnja”, kaže Anita Rogić za dnevnik.hr.

Svakodnevno prolaze kraj gradilišta bez bagera, i lokacije na kojoj su prije pet godina odlučili graditi život.

“Radovi su stali u šestom, sedmom mjesecu, a nas do prije 15 dana nitko nije obavijestio“, kaže Božidar Jurić.

No zato im, kažu, redovito stižu opomene iz banke zaborave li platiti ratu stambenog kredita.

“Meni i mom mužu nad glavom visi trenutno 2000 kuna podstanarstva i 1700 kuna kredita”, govori Anita Rogić. No umjesto ključeva stana u rukama drže pismo APN-a koji od njih traži da se izjasne odustaju li ili ne od kupnje stana bez davanja datuma useljenja, donosi dnevnik.hr.

Raspisan je još jedan natječaj:

“(…) te je 7. veljače 2020. godine objavljen ponovljeni postupak javne nabave. Po provedenom postupku javne nabave, u slučaju odabira ponuditelja, sklopit će se Ugovor o građenju s novim izvođačem. (…)”, piše u odgovoru Ministarstva graditeljstva.

I tu priču ovi su ljudi čuli više puta. Izvođača koji bi dovršio ovu gradnju za 8,8 milijuna kuna jednostavno nema. Ruku pomoći državi je dao i Grad Biograd.

Na pozive i poruke gradonačelnik Ivan Knez danas nije odgovarao. No doznajemo da je Grad, kako bi se podigla vrijednost investicije i kako bi se privukli izvođači radova, u projekt uložio dva i pol milijuna kuna. Zauzvrat bi dobili šest stanova.

No kako sada stvari stoje, nitko ne vjeruje da će, ovim tempom, radovi ikada biti završeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...