Četvorica Zadrana na listi 100 najvažnijih STEM poduzetnika; Mišulić: “IT scena u Zadru još je u začetnoj fazi”

Četvorica Zadrana završila su na listi 100 najvažnijih STEM poduzetnika u izboru Lidera, jednog od najuglednijih i najutjecajnijih poslovnih časopisa u Hrvatskoj, prenosi Potraga.

Svoj je status ponovno potvrdio HSTec (High Speed Technique), perjanica zadarskog gospodarstva koja je već godinama u samom vrhu svjetske proizvodnje sofisticiranih motora i robotizacije. HSTec je na listi najvažnijih STEM poduzetnika prisutan s čak dva lidera – predsjednikom Nadzornog odbora Željkom Gojom i direktorom Mladenom Šarlijom koji su zauzeli 65. i 66. mjesto.

Na 37. mjestu je Mario Ivić, vlasnik zadarske firme Telum koja je tri godine zaredom bila na Deloitteovoj ljestvici 50 najbržih rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi. Tvrtka za izradu, vođenje i optimizaciju internet marketing kampanja iz Zadra je lansirala i vlastitu platformu za nativno oglašavanje – „Midas”.

– Nisam znao da stvaraju listu, javio mi je prijatelj kad je vidio moje ime u Lideru. Zaista lijepo i poticajno iznenađenje! Razvijamo se i dalje, dogovaramo širenja na nova tržišta, a Midas raste većim stopama nego išta dosad, rekao nam je Ivić kojeg smo zatekli na poslovnom putu.

Upravo je on obavijestio svog kolegu iz IT sektora, Marka Mišulića, da se i on nalazi na toj listi i to kao najbolje plasirani Zadranin. Vlasnik Rentlija, aplikacije koja iznajmljivačima u turizmu omogućuje napredno upravljanje smještajnim kapacitetima, zauzeo je visoko 24. mjesto.

– Iznenađen sam visokim plasmanom. Nisu nas kontaktirali prije kreiranja liste, što mi je drago jer to znači da nije bilo nikakvog utjecaja. Šutiš, radiš i netko to prepozna – lijep je to osjećaj. Čast mi je biti među takvim velikim imenima. Zadrani čine 4 % te liste, što je velika brojka s obzirom na to da je IT scena u Zadru još u začetnoj fazi. Čestitam ostalima uz želju da nas je što više, ističe Mišulić čija je tvrtka nedavno pojačana za pet novih djelatnika, tako da sada na razvoju aplikacije radi tim od 18 stručnjaka. Rentlio je poznat i po promicanju lokalne IT scene organizacijom događaja poput Friday Talksa, koji se u suradnji s Inovativnim Zadrom pokazao kao pun pogodak.

“Njihovo tržište je cijeli svijet. Bilo je vrlo izazovno sastaviti tu listu jer je uspješnih hrvatskih STEM-ovaca mnogo više od stotinu”, navela je autorica Liderove liste Kata Pranić koja je prepoznala četvoricu zadarskih poduzetnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...