priopćenje županijskog vijećnika

“Danijel Pavić je proveo mjesec dana u pritvoru, a krupne ribe su danas na misi u prvim redovima”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nakon što je objavljena vijest kako je USKOK podignuo optužnicu protiv djelatnika Zadarske županije Danijela Pavića i 15 vlasnika kuća zbog malverzacija oko energetske obnove objekata koje je sufinancirala Županija, županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač osvrnuo se priopćenjem na slučaj.

“Danijela Pavića nadležnim institucijama prijavio je osobno župan Longin. Međutim u cijeloj priči najmanji problem je Danijel Pavić. Radi se o organiziranoj skupini unutar Županije gdje je Danijel Pavić bio najniže rangirani djelatnik i vrlo moguće da je radio uz pritisak više rangiranih, po njihovim naputcima. Na aktualnom satu županijske skupštine iznio sam neoborive dokaze koji inkriminiraju visokorangirane županijske službenike. Od Longina sam zatražio odgovore i da malverzacije prijavi nadležnim institucijama.

Odgovore ne dobivam, a ne samo da Longin svoje stranačke drugove nije prijavio nadležnim institucijama već ih je imenovao na nove sinekure. Pored svih dokaza koje sam podnio i javno ih prezentirao za govornicom županijske skupštine nevjerojatno mi je da institucije sistema ništa ne poduzimaju. Okomili su se isključivo na Danijela Pavića po Longinovoj prijavi dok krupnije ribe nitko ne dira. Danijel Pavić je završio mjesec dana u pritvoru kako ne bi prikrivao dokaze i utjecao na svjedoke, a krupne ribe, članovi HDZ-a i veliki vjernici slobodno šetaju, danas obitavaju u prvim redovima na svetoj misi, primaju pričest. Omogućeno im je da se dogovaraju i prikrivaju dokaze u čemu im pomažu i stručne službe županije. Usprkos požurnicama koje šaljem i tvrdnjama da posjedujem još materijalnih dokaza nitko me od nadležnih tijela nije kontaktirao ni ispitao. Ignoriraju čak i dopis koji im je u tom smislu poslao zamjenik Državnog odvjetnika Republike Hrvatske Dinko Cvitan.

Budući više nemam povjerenja u neovisnost institucija sistema koje očigledno rade dirigirano, koga Longin prijavi toga procesuiraju a koga ne prijavi toga amnestiraju eventualnom njihovom pozivu neću se odazvati. Na idućoj sjednici skupštine Zadarske županije iznijeti ću nove šokantne dokaze koji će dodatno rasvijetliti slučaj. Postati će bjelodano jasno što je tko u cijeloj priči i zašto Dario Ivankov kojeg sam više puta javno prozvao da se očituje šuti. Nadam se da će nakon toga Longin prijaviti zaista odgovorne te da će se krenuti sa procesuiranjem.”

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić Bakrač

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar