nastavljen zadarski karneval

Dukić pregledao Oru, ona obećala da će časno obavljati funkciju gradonačelnice

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Ono što je karnevalska gradonačelnica Zadra Rita Ora obećala to je i ostvarila: u Kneževićevoj palači je u subotu navečer priredila svoj veliki Inguracisko-karnevalski bal(in)! Za ovu je prigodu ova palača, koju ponekad nazivamo i Kneževom, postala veliki dvoetažni plesni podij, zapravo karnevalski noćni klub za poveće kostimirano društvo Pučana i Plemstva koje je i dovelo Oru na karnevalsku vlast.

Pod sjajnim vodstvom Orine šefice protokola Kokoši Anel, privremena je gradonačelnica položila svečanu zakletvu i to u Koncertnoj dvorani Kneževićeve palače, netom nakon instant nastupa grupe „Jackson’s Five“ odnosno Zadarskog gudačkog kvarteta. Ora je u svom nastupnom obraćanju Puku ponovila mnoštvo predizbornih obećanja koje je premijerno iznijela još u petak za preuzimanja vlasti na Gradonačelnikovu balkonu. Položila je i zakletvu kojom se obavezala, između ostalog, da će „savjesno, časno i odgovorno obavljati funkciju gradonačelnice Zadra pa koliko god on bio u k…“ te da će svako jutro ići „u Tonija na čaj i u Abu na sok od mrkve“. Komična je zakletva, uz odobravanje svekolikog Puka završila sa „tako mi sv.Ante pomogao“.

Ora nije propustila zahvaliti se „gradonačelniku Dukiću na ginekološkom pregledu“, a Kokoš Anel je kukuriknula kako „sa zadovoljstvom možemo reći da je s Ritinom mikicom sve u najboljem redu!“.

Tek je tada zapravo počela duga, urnebesna kostimirana zabava, jedna od najvažnijih u cijelom Zadarskom karnevalu 2020. Dok se malo dalje, na Narodnom trgu, slavilo osvajanje Kupa Krešimira Ćosića, kojeg je KK Zadar uzeo nakon 13 godina, u atriju Kneževićeve, privremenom karnevalskom baru s velikim šankom, sa svojih je gramofona prašio jedan od najboljih zadarskih DJ-a Mate Kokić. Ali najbolja zabava je ipak bila na katu Kneževićeve – tamo je na pozornicu izašla skupina „Gelato sisters“ pa nazočno kostimirano društvo – ostavila bez daha. Zbog neodoljivih poziva na ples, naravno.

Tri pin up djevojke, predvođene sjajnom Nedom Parmać, uz pratnju malog ali perfektnog jazz orkestra, bile su urnebesno zabavne i osvježavajuće u usporedbi s morem kičerskih pjesmuljaka s kojima nas, inače, zasipaju puno poznatije „zvijezde“. Cure u „plisirkama“ s postavom izgledale su kao da su sišle sa starih pucketavih američkih singlica iz ’50. godina prošlog stoljeća te su rešetale svoje obrade svima poznatih swing, jazz i blues evergreena, od „In the Mood“ pa nadalje, na zadovoljstvo okupljene rasplesane mase.

Možda se zbog maski i kostima nije dalo prepoznati mnoge Zadrane koji su, kao, željni ovakvog tipa zabava i „gradskog đira“. Ili ih nije bilo vidjeti naprosto zato što te subote navečer nisu bili od volje izaći do Poluotoka i Kneževićeve palače. A onda će se već uskoro dramatično žaliti da se „u Zadru zimi ništa ne događa“.

Uglavnom, Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadar, koja s partnerima organizira ovogodišnji Zadarski karneval, na kojem su, usput, prvi put nakon 15 godina maškare privremeno preuzele gradsku vlast i Ključeve Grada, obećao je da će već uskoro ponovno dovesti sjajne „Gelato Sisters“ na neku od manifestacija koje organizira TZ Zadar.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar