Dvoje zaraženih korona virusom u Zadru? Do jučer bili u Italiji, pokazuju simptome tipične za COVID-19

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Antena Zadar, korona virus, koji je u svijetu do sada odnio 2.592 života, a od prije nekoliko dana u susjednoj Italiji njih petero, vrlo vjerojatno se pojavio i u Zadru.

Naime, to su informacije koje smo dobili od zabrinutih radnika jedne zadarske tvrtke, koji su do jučer službeno boravili u Italiji, a jutros pokazuju tipične simptome za COVID-19 virus, odnosno korona virus.

Informaciju smo pokušali provjeriti od uprave tvrtke kao i epidemiologa Alana Medića, no isti nam nije ni demantirao niti potvrdio isto, pozivajući se samo kako prema napucima on više ne može davati izjave već je sve komunikacije prema medijima preuzelo Ministarstvo zdravstva.

Medić nam je kazao kako će se danas u Hrvatskoj aktivirati Nacionalni krizni stožer koji će koordinirati informacije. I u Zadarskoj županiji osnovat će se krizni stožer.

U ovom trenutku nemamo saznanja, kako nam je potvrdio i Medić, da li su osobe pregledane ili ne te o kojem je stadiju virusa riječ.

Dakako, treba napomenuti da ovo nije potvrđeno te se nakon testiranja može utvrditi da je riječ o gripi, no ipak treba sačekati nalaze iz Zagreba.

Važno je također dodati kako je smrtnost od korona virusa znatno manja od smrtnosti od sezonske gripe, no vjerujemo da je u interesu javnosti da se pravodobno dozna realna situacija oko širenja ovog virusa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...