Erol Gaši: “Posrnuli NK Zadar duguje 65 milijuna kuna, ali i dalje novce baca lopatom”

Povodom informacije kako je registrirana nova Udruga HNK Zadar kojoj je na čelu direktor s.d.d. NK Zadar Damir Knežević, Erol Gaši (SDP) poslao je priopćenje u kojem kako kaže, ima potrebu osvrnuti se na neke događaje iz bliže prošlosti kako bih još jednom upozorio na sulud način bacanja novca zadarskih poreznih obveznika.

“Naime, na sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra krajem srpnja 2019. godine, na Aktualnom satu sam uputio pitanje gradonačelniku Branku Dukiću podiže li Grad Zadar kredit za posrnuli NK Zadar, kojemu je na čelo, po izboru same gradske vrhuške, došao novi direktor.

Tada sam dobio odgovor gradonačelnika Dukića kako Grad Zadar neće podizati nikakav kredit za NK Zadar te da se razmišlja i o stečaju istoga.

Malo kasnije, gle čuda, kredit je podignut.

Ne, Grad Zadar nije podigao kredit za NK Zadar, već je „samo“ bio jamac (!) za isti u iznosu od gotovo milijun kuna.

Za kredit koji je naplaćen, pogađate, upravo s računa Grada Zadra.

Što smo dobili za uzvrat? Ništa. Kao i obično, pojeo vuk magare, svi milijuni kuna svih ovih godina otišli su u nepovrat, a NK Zadar je danas, s blokiranim računom, stečaju bliže nego ikada.

I nije problem u stečaju drage Zadranke i Zadrani, u stečaj su odlazile i tvornice, brojna dionička društva, a odlazili su i puno veći sportski klubovi od NK Zadar.

Problem je u neodgovornosti prema vašem novcu. Jer, kako objasniti činjenicu da netko zna za financijsku situaciju u klubu, da zna da ti milijuni ne mogu zaustaviti agoniju koja slijedi jer klub duguje preko 65 milijuna kuna(!), ali i dalje novce baca kao lopatom?! Ne svoje novce, vaše novce. Novce građanki i građana ovoga grada koji u istome plaćaju poreze i prirez

I onda kad pričamo na tim istim sjednicama kako nema novca za obnovu vrtića, za izgradnju škola, za uređenje okoliša, uvođenje javne rasvjete ili gradnju nogostupa, tada se sjetite da su postojali milijuni kuna vašeg novca koje je netko odlučio kao lopatom bacati u ove stvari.

Bez odgovornosti, bez vizije, bez plana, bez ičega.

Da bi se danas pojavila Udruga HNK Zadar kako bi se ugasilo s.d.d. NK Zadar.

Izvršitelj je isti, a plaćate VI drage sugrađanke i sugrađani!”

Erol Gaši, gradski vijećnik SDP-a

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...