Ginekolog Branko Dukić više nije gradonačelnik Zadra! Vlast preuzela Rita Ora

Ginekolog Branko Dukić više nije gradonačelnik grada Zadra! Nova je gradonačelnica našega grada megapopularna svjetska zvijezda Rita Ora. Doduše, Ora će voditi Grad samo sljedećih desetak dana, za vrijeme trajanja Zadarskog karnevala 2020.

Primopredaja vlasti održana je u petak na Gradonačelnikovu balkonu nakon što je maškarana skupina koju je predvodila Kokoš došla do ulaza u zgradu gradske uprave i rezolutno zatražila od Dukića da preda ključeve grada.

“Eto, puče nam film pa se okupismo ovdje kako bi konačno preuzeli vlast i tako, bar nakratko preuzeli predsjedanje Unijom seljaka, ribara, težaka, građana i životinja..!” kreštala je Kokoš uz odobravanje nazočnog Puka. Prisiljen na uzmak, na svoj je balkon izišao gradonačelnik Dukić i pitao maškarane pobunjenike kako im može pomoći.
“Meni osobno teško, ja sam Kokoš, a vi niste veterinar” odgovorila je Kokoš i istaknula kako je Narod odlučio da za vrijeme Karnevala gradonačelnica Zadra bude Rita Ora “čiji je pradida davno imao slastičarnicu na Molatu, stric bio vrhunski ginekolog u Albaniji, a i u Arbanasima su rekli da je njezin izbor OK”.
Dok su trajali ovi pregovori iz zgrade na Trgu, sluteći valjda što im se sprema, počeli su bježati dosadašnji gradski pročelnici i drugi službenici, a među prvima je užurbano brod koji tone napustio Joso Nekić, pročelnik za školstvo.

Kad su se pretendentica na mjesto gradonačelnika Rita Ora, Kokoš i ostale maškare uspele na Gradonačelnikov balkon Kokoš je iznijela program buduće gradonačelnice za novi, desetodnevni mandat: da se Gradonačelnikov ured preseli u hotel Kolovare, prijedlog za Brexit KK Zadra iz ABA lige, preseljenje Supernove na trg Gospe Loretske u sklopu strategije oživljavanja Arbanasa, koncert Rite Ore četiri puta godišnje u Zadru, ali i njezina gostovanja u Brguljama, Posedarju, Sikovu i pred Advent na Viru te preseljenje obitelji Ora u Zadar i njezinu kandidaturu za direktoricu TZ Zadar.

Sama primopredaja vlasti, odnosno Dukićeva predaja Ključeva Grada novoj gradonačelnici prošla je skromno, tek u krugu najužih suradnika, rodbine i prijatelja Rire Ore. Ceremonija primopredaje jako je sličila na protokol koji će se, po najavama, dogoditi za koji dan na Banskim dvorima kada će biti inauguriran novi predsjednik RH Zoran Milanović. Nakon primopredaje Ora je na dobrom engleskom jeziku obećala Puku da će biti dobra gradonačelnica i uzviknula: “I love Zadar!” Na to je Kokoš najavila veliki “Inguracisko karnevalski bal u Kneževićevoj palači u subotu navečer” kada će ulaz za kostimirane biti mukte, a one u civilu 30 kn.

“Neka Karneval i kiša počnu” uzviknula je Kokoš na što se na Narodni trg spustio teški ali prolazni pljusak, a maškarani se Puk razbježao. Kao i stari gradonačelnik Dukić, koji je pod bijelim kišobranom, simbolom predaje, nestao u nepoznatom smjeru, zaboravivši da je desetak minuta prije obećao da će “pregledati Ritu Oru”.

A nova se gradonačelnica sa svitom spustila na Narodni trg i, kako je obećala, podijelila čak 600 crvenih ruža kao simboličnu vezu Zadarskog karnevala i Valentinova, a koje je za ovu prigodu osigurala Turistička zajednica grada Zadra, organizator Zadarskog karnevala, u suradnji s “Nasadima Zadar”.

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...