Hrvatska pošta zbog koronavirusa obustavila dostavu paketa iz Kine!

Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka.

‘Stoga korisnike usluga Hrvatske pošte molimo za razumijevanje, a o svim promjenama pravodobno ćemo vas obavještavati’, poručili su iz Hrvatske pošte.

Broj zaraženih novim koronavirusom u Kini porastao je na više od 11000, a do sada je umrlo 259 oboljelih, objavile su kineske zdravstvene vlasti u subotu.

Dužnosti zdravstvenih službi u pokrajini Hubei, epicentru krize izazvane koronavirusom, priopćili su da je samo u toj pokrajini zabilježeno 1347 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj zaraženih u Hubeiju porastao na 7153.

Više je država već zrakoplovima evakuiralo svoje državljane iz Kine, uključujući SAD,Japan, Južnu Koreju, Jordan i Ujedinjenu Kraljevinu.

Zrakoplov njemačkog ratnog zrakoplovstva u subotu ujutro je odletio iz Wuhana, kineskom gradu najteže pogođenom epidemijom, s 130 ljudi, 90 njemačkih državljana i 40 državljana drugih zemlja. U Njemačku bi trebao stići u subotu popodne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...