vremenska prognoza

I utorak će podsjećati da je proljeće blizu; Vrijeme će biti promjenjivo i neugodno za meteoropate

Ilustrativna fotografija
Tamni način

I utorak će podsjećati da je proljeće blizu, jutro će biti još toplije nego u ponedjeljak. Vjetar još u početku jak, udari jugozapadnjaka i do 75 kilometara na sat, na otvorenome moru sjevernog i srednjeg Jadrana pulentada do 85! Prolazno će pasti malo kiše, osjetniji pljuskovi očekuju se u Slavoniji.

Kratkotrajan pljusak moguć je ponegdje i u drugom dijelu dana, u središnjoj Hrvatskoj vjerojatnost za takvo što je vrlo mala. Bit će barem djelomice sunčano uza slab sjeverozapadni vjetar, a dnevna temperatura bit će malo viša nego danas.

Popodnevni pljuskovi ipak su izgledniji u Slavoniji. I ovdje će južinu zamijeniti vjetar sa sjeverozapada i zapada, a dnevna temperatura bit će oko 14 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji poslijepodne znatno manje vjetra, ugodnije. Rijetki pljuskovi mogući su prije svega u Zagori, a dnevna temperatura bit će i ovdje viša nego danas, donosi RTL.

Dobro poznati karakter veljače

I na sjevernom Jadranu, a osobito zapadno od Istre, vjetar će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni. Sunčano i većinom suho, temperatura od 11 u Gorskom kotaru do 16 u većim gradovima na obali.

Promjenjivo vrijeme nastavlja se sve do kraja tjedna. Kiša je još moguća i u srijedu, a izglednija je u petak. Malo svježije nego danas i sutra pa je za vikend ponovno moguć i slab mraz.

I na moru će kiše biti u petak, a ostali dani bit će većinom suhi. Toplije nego što je uobičajeno u veljači, a opet malo svježije nego ovih dana, oscilacije će biti manje nego u unutrašnjosti.

Veljača, dakle, opet pokazuje svoj dobro poznati karakter s brzim promjenama vremena. Samo, ove se godine izmjenjuju razdoblja toplog i još toplijeg vremena s epizodama iznimno jaka vjetra, što je dosta neugodno za meteoropate i kronične bolesnike.

Ostavi komentar koristeći Facebook