Istražni zatvor Zadraninu koji je svaki dan pijan prijetio majci i razbijao namještaj po kući

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. veljače 2020. ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilje u obitelji iz čl. 179. a Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak od siječnja 2017. do 24. veljače 2020. u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, u kojoj živi s majkom, svjestan da svojim ponašanjem ponižava i ugrožava svoju majku, gotovo svakodnevno u alkoholiziranom stanju vrijeđao ju i prijetio joj pri čemu je razbijao namještaj po kući, bacao sjedalice, te lupao šakama po stolu. Osnovano se sumnja da je 24. veljače 2020. u teško alkoholiziranom stanju prijetio majci zbog čega je ona pozvala policijske službenike, a opisano postupanje je kod oštećenice izazvalo osjećaj povrijeđenosti, poniženosti i nemoći.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke, a što je istražni sudac prihvatio te osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...