Jak vjetar prijeti cijeloj zemlji, na snazi Meteoalarm, moguć je prekid prometa i opskrbe električnom energijom

Iako jutros ima oborine, uglavnom je to slaba kiša, pa čak i u susnježica u središnjoj Hrvatskoj, u unutrašnjosti Dalmacije.

U Lici pada snijeg. Bijele pahulje vjetar je donio i do obale, pa je tako jutros stanovnike Splita iznenadio snijeg. Slaba je oborina, jer ciklona odmiče, ali kako sa sjeverozapada jača greben anticiklone, velika je razlika u tlaku zbog čega će danas biti vrlo vjetrovito.

U ovim trenucima pušu sjeverac i sjeverozapadnjak, olujnih udara duž obale. Pojačat će vjetar i na kontinentu u drugom dijelu dana, kad bi udari mogli biti jači i od 100 kilometara na sat, što bi moglo rezultirati i štetama.

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina.

Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom, donosi N1.

Problemi u prometu

U ovim trenucima zbog olujnih udara vjetra na dionici državne ceste DC1 Vaganac- Korenica-Udbina-Gračac, brze ceste Solin-Klis (DC1) i na državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo (DC217) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog vjetra se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica.

Na snazi Meteoalarm

Na snagu vjetra upozorava Meteoalarm, sustav koji nas informira o ekstremnim vremenskim prilikama, koji je za dijelove zemlje na najvišem stupnju!

Treba se pripremiti i na jutarnje minuse u četvrtak, oko -2,-3, u središnjoj i istočnoj unutrašnjosti, u gorju oko -5, na što osobito upozoravamo astmatičare i srčane bolesnike.

Hladno će biti i uz obalu, oko 5.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...