Jusup uoči Šibenke: “Sad smo u nekakvoj seriji negativnih rezultata, a ovo je prilika da to prekinemo”

Pred zadarskom momčadi večeras je na rasporedu dalmatinski derbi u sklopu 18. kola HT Premijer lige protiv Šibenke.

Situacija pred tradicionalni okršaj susjedskih gradova je bez prevelikih oscilacija na prvenstvenoj ljestvici. Zadar i dalje drži prvo mjesto, dok se Šibenčani nalaze na sredini iste.

Momčad s Baldekina u ovoj sezoni pretrpjela je podosta kadrovskih promjena u rosteru, a samim time nastaju i problemi u održavanju kontinuiteta. Još ranije u sezoni suradnja s Vladimirom Dašićem je raskinuta, a nedavno je šibenski klub otkazao suradnju i svome centru, Pavlu Paiću.

Nositelji igre kod “Građana” su Toni Nakić uz Tonka Vuku i obrambena linija Zadra će trebati obratiti posebnu pažnju na šibenski dvojac, ali bez imalo dvojbe sve oči biti će uprte na duel Jakova Vladovića u dresu Šibenke i Martina Junakovića na strani Zadra.

Ivan Siriščević, također je nastupao za Šibenku u sezoni 2016/2017 i istaknuo je kako Zadar ne smije olako shvatiti niti jednog suparnika.

“Utakmica protiv Šibenke dalmatinski je derbi, poznato je rivalstvo ovih dvaju klubova. Mi smo u relativno dobroj situaciji, prvi smo na ljestvici, ali moramo ozbiljno shvatiti protivnika, da se ne bi događali “kiksevi” kao u Sinju. Šibenka je na sredini tablice i grčevito se bori za svaku pobjedu. Sigurno će doći motivirani u Zadar, ali mi moramo pokazati svoje pravo lice i nadigrati maksimalno, naravno i pobijediti utakmicu. Raduje me povratak u momčad. Maksimalno sam motiviran i siguran da mogu puno pomoći momčadi u daljnjem nastavku prvenstva, kao i u borbi za opstanak u ABA ligi.”

Trener ‘Plavo-bijelih’ Danijel Jusup u svakoj utakmici od svojih igrača traži maksimalan angažman bez obzira na prethodne rezultate.

“Mislim da na svakoj utakmici trebamo biti koncentrirani i dati sve od sebe bez obzira na prethodni rezultat. Sad smo u nekakvoj seriji negativnih rezultata, a sljedeća utakmica je prilika da to prekinemo. Moramo to pokazati na parketu bez puno riječi, biti fokusirani na ono što trebamo napraviti i tu utakmicu probati riješiti u našu korist. Što se tiče rostera, svi su na treningu.”

Postoji li dovoljno motiva u zadarskim redovima obzirom na pretrpljene bolne poraze u oba natjecanja?

“Jednostavno moramo, nemamo drugog izbora nego dati sve od sebe. Ako smo neke stvari propustili u ABA ligi, to moramo nadoknaditi kroz kup i domaće prvenstvo.” – pojašnjava zadarski strateg i nastavlja…

“Što se tiče momčadi, svi treniraju. Različiti su nivoi forme. Neki su se kasnije uključivali, imali pauze i slično, ali svi treniraju.”

Ivan Siriščević konačno je potpuno zdrav i iako kroz minimalnu minutažu, svojim angažmanom u posljednjoj utakmici pokazao je kako želi participirati i biti na raspolaganju momčadi i treneru.

“Svaki igrač je važan i to je dobro, da svaki igrač kad ponovno uđe da neki doprinos. Što više bude takvih igrača, šanse za pobjedom će biti veće. Mene veseli svaki povratak i to je jedna mogućnost više. U ovim utakmicama koje nadolaze mislim da će nam svaki igrač biti bitan.” – zaključio je Danijel Jusup.

Utakmica sa Šibenkom na rasporedu je u 18 sati u Krešinom domu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...