Kao direktor kupio POS-ov stan u Zadru; Odbio niže radno mjesto i otvorio bolovanje

Nakon slučaja smijenjenog v. d. direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), Krešimira Žunića, koji je skupa sa sinom prošle godine za vrijeme dok je bio zamjenik direktora kupio POS-ov stan u Zadru po povlaštenoj cijeni od samo 975 eura po četvornom metru, ministar graditeljstva Predrag Štromar najavio je bio reviziju svih kupnji ili najma POS-ovih stanova, donosi Jutarnji.

Zasad je ta revizija pokazala da je još pet djelatnika APN-a kupilo ili dobilo POS-ov stan u najam.

Povlaštena cijena

Riječ je o pomoćniku ravnatelja APN-a Damiru Vuletiću, koji je jeftino unajmio POS-ov stan u zagrebačkom Zapruđu od 60 metara četvornih kojeg planira i otkupiti po povlaštenoj cijeni.

Vuletić najam stana plaća 1380 kuna mjesečno, a ako ga bude otkupljivao, moći će ga kupiti po cijeni od 1088 eura po kvadratu.

Odbit će mu se i iznos koji je dosad platio za najamninu.

Kako neslužbeno doznajemo, ostalih četvero djelatnika APN-a su obični službenici.

Jedna od njih je bivša djelatnica APN-a, koja je bila zaposlena u Odjelu za financije, a kao ekonomistica je radila i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Kada je, pak, riječ o bivšem vršitelju dužnosti direktora Krešimiru Žuniću, on je, kako doznajemo u APN-u, odmah nakon što je razriješen dužnosti, 31. siječnja otvorio bolovanje i još se nije pojavio na poslu.

Aneks ugovora

Donio je liječničke doznake za trajanje bolovanje od sedam dana, a sada je produžio to za još dva tjedna.

U APN-u su mu, kažu nam izvori, ponudili aneks ugovora s novim radnim mjestom sukladno njegovoj struci koje je niže od direktorskog.

No on to nije htio potpisati. Sada su mu novi ugovor s definiranim novim radnim mjestom poslali doma poštom.

Inače, u APN-u sada kažu da je smijenjeni Krešimir Žunić netom nakon što je postao v.d. direktora kupio kućno kino za svoj novi ured, pa sada djelatnici ne znaju što da rade s tim novim komadom opreme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...