Koronavirus odnio prvu žrtvu u Europi, hoće li se postrožiti putovanja?

Koronavirus odnio je svoju prvu žrtvu u Europi.

Starija kineska turistkinja umrla je u Francuskoj od posljedica zaraze virusom.

Državna ministrica zdravlja Agnes Buzyn potvrdila je vijest, piše BBC.

Žrtva (80) je zbog zaraze koronavirusom bila hospitalizirana u Parizu, a u Francusku je iz pokrajine Hubei stigla 16. siječnja.  1 / 10 Koronavirus u Kini Francuska je zabilježila 11 slučajeva virusa, uključujući nekoliko Britanaca koji su virus dobili od Britanca Stevea Walsha. Walsh se zarazio koronavirusom, koji je sada službeno preimenovan u Covid-19, dok je prisustvovao poslovnoj konferenciji u Singapuru i vratio se u Veliku Britaniju preko francuskog skijališta.

Prema posljednjim informacijama sada ima 66.492 potvrđenih slučajeva, uključujući prvi u Africi. Broj smrtnih slučajeva u kontinentalnoj Kini porastao je na 1.523.

U međuvremenu, GSMA je otkazao MWC Barcelona 2020. zbog svjetske zabrinutosti oko epidemije koronavirusa, zabrinutosti oko putovanja i drugih okolnosti, koje održavanje ovog događaja čine nemogućim, javlja Zimo.

S obzirom na to da MWC obično privuče i više od 100 tisuća ljudi iz cijelog svijeta, jasno je kako bi to moglo predstavljati rizik za sve – i posjetitelje i izlagatelje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...