Krađa u Biogradu; Kako je kamen s mula iz 19. stoljeća završio u luksuznoj vili?

U Biogradu se dogodila bizarna krađa kamena s mula iz 19. stoljeća. No to je tek početak priče.

Vrijedan kamen nestao je iz dvorišta komunalnog poduzeća iz Biograda. No da se ne radi tek o krađi, govori činjenica da je kamen završio u luksuznoj vili, čiji je vlasnik otac direktora komunalnog poduzeća iz kojeg je vrijedan kamen nestao, javlja emisija Provjereno koja večeras objavljuje cijelu priču.

Cijela priča počela je kad je grad prije više godina odlučio rekonstruirati oštećeni mul. Dio kamena je vraćen u mul, a dio je trebao biti prebačen u reciklažno dvorište lokalne komunalne tvrtke i prema preporuci konzervatora biti iskorišten za obnovu kulturne baštine u Biogradu na Moru. No kamen je potom misteriozno nestao.

Istražujući put nestanka, reporterka Provjerenog Ana Malbaša pokušala je doći do direktora komunalnog poduzeća čiji je otac, sumnjalo se i ranije, uzeo kamen i odvezao ga na svoje privatno imanje. Danima ju je izbjegavao.

Oporbeni vijećnici u Biogradu dobili su informacije da je kamen prevozio djelatnik komunalnog poduzeća pa su zaključili da je u sve moralo biti umiješano i samo poduzeće. „Ono što sam čuo od pojedinih ljudi je da gore postoji nadzorna kamera i da baš dva dana u vrijeme nestanka kamena nije radila“, otkrio je gradski vijećnik Ante Fuzul.

Put nestanka doveo je do vlasnika vile, čovjeka koji je priznao da je uzeo kamen – i to ne smatra krađom.

„Uzeo sam ga tamo gdje sam ga našao. Na bačenom mjestu na otpadu. A tko ga je tamo dovezao, što ja znam tko ga je tamo dovezao. I tko ga je bacio tamo. To mene ne zanima“, rekao je za Provjereno.

Vili opasanoj kamenim zidovima nemoguće se približiti. Iznajmljuje se na Bookingu i ima gotovo najveću cijenu, a do nje zemlju ima gradonačelnik Biograda na Moru.

Unatoč svemu, kamen bez posljedica još stoji na istome mjestu, a elemenata kaznenog djela, sudeći prema policiji, ovdje nema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...