Krešo se vratio kući! Jusup: “Bez publike ovo ne bi bilo moguće!”

Košarkaši Zadra osvojili su Kup Krešimira Ćosića nakon što su u finalu u svojoj dvorani pobijedili Cibonu 89-76 (20-24, 19-19, 27-16,23-17).

Ovo nam je sedmi naslov u Kupu, a prvi nakon 2007. godine, dok je Cibona ostala na također sedam trofeja.

Cibona je bolje otvorila susret, vodila je s deset razlike, da bi naši dečki u trećoj četvrtini napravili preokret, taj dio utakmice dobili s 27-16 i u zadnju četvrtinu ušli s prednošću od 66-59.

Sredinom drugog dijela vodimo s 79-64 i s lakoćom dolazi do prvog trofeja nakon 13 godina.

Dominik Vavra (20), Ive Ivanov (18) i Dominic Gilbert (15) bili su najbolji u našim redovima, dok su zagrebački sastav predvodili Mate Vučić (18) i Josip Bilinovac (15).

Zadnjih šest izdanja Kupa pripala su Cedeviti, koja se više ne natječe kao hrvatski klub.

Bila je to utakmica na visokom nivou. U pripremi smo naglasili šut za tri poena. Oni u prosjeku šutnu 30 trica, i ako to kažnjavaju s visokom postotku, teško ih je dobiti. I danas su u jednom dijelu utakmice imali visok postotak, na poluvremenu mislim 50 posto, a onda su i na otvaranju treće četvrtine pogodili još tri… Nije lako tako igrati, pogotovo kada je Rebec unutra. On je izvanserijski igrač. No, psihološki smo bili spremni, bez obzira na to što nam nad glavom uvijek visi da gubimo važne utakmice. To se razbija krvavim radom, jer kada čovjek teško radi ima samopouzdanja. Čestitam igračima, stručnom stožeru i publici. Bez njih ne bismo osvojili trofej, kazao je Danijel Jusup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...