Kruzeri s putnicima iz Venecije najviše dolaze u Zadar, luke će dobiti upute o koronavirusu

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Zadru rekao da će u kruzerske luke biti upućene posebne upute vezane uz koronavirus, a da su vozači kamiona koji prometuju prema Italiji preporuke već dobili.

“Stožer civilne zaštite je oformljen na razini vlade i vozači kamiona koji prometuju prema Italiji već su dobili preporuke. Kod nas još uvijek nema opasnosti od ugroze, jer su sva testiranja bila negativna. Situacija na terenu će se možda i mijenjati, za sada je sve pod kontrolom. Što se tiče kruzerskih luka, još nema posebnih uputa, ali će im biti upućene. Kada prvi brod dođe u Gaženicu, lučke uprave dobit će određene mjere koje će provoditi”, izjavio je Butković u Zadru.

Butković je aktualnu situaciju oko koronavirusa komentirao prilikom potpisivanja ugovora o sufinanciranju luka i sanaciji pomorskog dobra u Zadarskoj županiji, s obzirom na to da je jedno od žarišta u Veneciji iz koje u Zadar dolazi najviše gostiju s kruzera.

Potvrdio je da je u luci Ploče u ponedjeljak usidren brod kineske kompanije COSCO Shipping s čeličnom konstrukcijom za Pelješki most te da je nakon nadzora sanitarne inspekcije utvrđeno da na brodu nema oboljelih od koronavirusa te je brod dobio dozvolu za slobodan promet.

“Došlo je 29 čeličnih konstrukcija, a brod neće imati doticaj s obalom nego će ih iskrcavati na mjestu postavljanja. Druga isporuka trebala bi krenuti 5. ožujka, ali hoće li tada uistinu i krenuti, još ćemo vidjeti jer imamo informaciju da je u toj tvornici obustavljena proizvodnja. Izvođač još uvijek nije zatražio pomicanje rokova”, rekao je ministar Butković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...