Milijuni se ulažu u zadarske plaže, Kasap kaže: “Bit će bolje od onih u Miamiju”

Uređenje teško milijune kuna uskoro očekuje i najpoznatiju zadarsku plažu Kolovare.

Ukidanjem kanalizacijskih ispusta u more kilometri i kilometri obale u Zadru su postali kilometri plaža.

Ali, plažama nedostaje komunalna oprema, ugostiteljski i rekreativni sadržaji, pa su se gradski oci odlučili na potpuni “make over” najpoznatijih gradskih plaža.

Poštovat će se prirodna obalna linija, ali plaža Kolovare trebala bi dobiti i male usidrene otoke uz obalu. Kakvi će sadržaji biti na njima, definirat će skoro donošenje Urbanističkog plana uređenja.

Zimski posjetitelji pozdravljaju radove. “Mislim da je infrastruktura vrlo dobra, ali sada je zima, pa restorani ili neki drugi sadržaji ne rade”, rekao je Robert iz Poljske.

“Uvijek je bolje noviteti i pogotovo mlađe generacije dolaze koje imaju naprednije poglede”, kazao je Stanko Marinović iz Kaštel Lukšića.

Uređenje teško milijune kuna uskoro očekuje i najpoznatiju zadarsku plažu Kolovare koja će dijelom biti pješčana, a uz obalu su planirani i usidreni otočići za različite sadržaje.

“Mogu biti različiti ugostiteljski objekti, različiti rekreacijski sadržaji. Mogu biti barovi koji su kombinacija bazena, mora, slatkovodne i morske vode, dječja igrališta, sve ono što današnji jedan turizam zahtjeva i traži”, izjavio je za RTL Darko Kasap, pročelnik za prostorno planiranje i graditeljstvo Grada Zadra.

Uz kompleksna i skupa uređenja Dikla i Kolovara, umivanje i opremanje očekuje i druge plaže. Za komunalno opremanje plaža ove je godine predviđeno milijun kuna.

“Plaža Vitrenjak je prilagođena osobama s invaliditetom. U sklopu plaže Marex bit će tuševi, kabine, dječje igralište, dok su na Puntamici predviđene kabine za presvlačenje s tuševima”, rekao je Robertino Dujela, pročelnik za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.

Zadrani koji se na Kolovare dolaze družiti i zimi, pozdravljaju uređenje sve dok ima prostora i za neekskluzivne sadržaje.

“Ja se slažem s tim da to bude gradska plaža, znači namijenjena građanima, a ne da netko dobije koncesiju, pa će nas umirovljenike i drugu sirotinju”, rekao je Zvonimir Čikor iz Zadra.

“Ovdje treba normala rekonstrukcija, da bude uredno i za naše ljude, da se lijepo može igrat na karte i da dođu ljudi pojest nešto i popit, ali da se to ne privatizira”, rekao je Josip iz Zadra.

Iz Grada poručuju plaže će ostati javne, ali će biti puno atraktivnije, čak i od onih u Miamiju.

“Nisam bio u Miamiu, pa ne znam, ali Zadar je najljepši grad, pa onda sigurno i bolje”, poručio je Kasap.

Na ljeto će prva na test plaža u Diklu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...