Cestitka_Uskrs

Ministar Božinović: “Vratit ću Ćelića na istu poziciju ako se pokaže da nema krimena”

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, gostovao je u Dnevniku Nove TV, gdje je među ostalim govorio i o tome kakva će biti sudbina Josipa Ćelića, poznatog po aferi oko brze vožnje kroz naseljeno mjesto gdje je vozio tri puta brže no što je dopušteno.

Podsjećamo, Josip Ćelić, bivši zamjenik ravnatelja policije, pravomoćno je oslobođen na Prekršajnom sudu u Zadru zbog vožnje brzinom trostruko većom od dopuštene u naseljenom mjestu.

Sud je odlučio da Ćelić nije kriv jer je bio na službenom zadatku.

A valja podsjetiti kako je upravo zbog te vožnje od 165,6 kilometara na sat Ćelić podnio ostavku i premješten je na drugo radno mjestu u MUP-u.

“Što se tiče Ćelića on je od prvog dana bio moj izbor za jednu od najviših policijskih funkcija i on je cijelo vrijeme dok je bio zamjenik glavnog ravnatelja bio osoba kojoj si mogao povjeriti vrlo složene zadatke, pogotovo vezane za zaštitu granice”, rekao je ministar Božinović u Dnevniku Nove TV.

“Mi smo praktički naslijedili granicu s BiH na kojoj nije bio jedan dvogled, a danas imamo vrlo dobro ustrojenu graničnu policiju na tom dijelu. Dogodilo se što se dogodilo. U ovom trenutku se vodi još jedan postupak vezan za okolnosti tog događaja s tom prebrzom vožnjom u Zadru i onda ćemo vidjeti”.

A na pitanje novinarke planira li Ćelića vratiti, Božinović je rekao: “Ako se to sve pokaže da nema nikakvog krimena na njemu, i ako on to bude htio, naravno da ću ga vratiti”.

Na istu poziciju? – pitala je novinarka. “Naravno”, odgovorio je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...