Ministarstvo objavilo upute o zaštiti, ovo su najvažnije stvari o koronavirusu koje morate znati

Koronavirus je stigao u neposredno hrvatsko susjedstvo. Epidemija se širi po Italiji, dvije osobe su umrle, a broj zaraženih raste iz sata u sat.

Talijanska vlada odlučila je blokirati pristup gradovima i općinama u kojima ima najviše zaraženih u regijama Lombardiji i Venetu.

Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i općina u Lombardiji, gdje živi 50.000 ljudi, te gradić Vo’ s 3000 stanovnika u regiji Veneto.

“Želimo izolirati zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja”, izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranza nakon hitnog sastanka vladina kabineta koji je održan u subotu u Rimu.

Kako piše Corriere Della Sera, oni koji se ne budu pridržavali pravila bit će uhićeni.

U bolnici u Rijeci hospitalizirana je jedna osoba iz Italije pod sumnjom da ima koronavirus. Rezultati se očekuju popodne. Također, od jučer ujutro u zagrebačkoj bolnici Dr. Fran Mihaljević nalazi se muškarac koji je bio na kruzeru Diamond Princess. On, kako je sinoć rečeno, ne pokazuje znakove bolesti, ali će svejedno 14 dana provesti u izolaciji.

Ministarstvo zdravstva jutros je objavilo letak, a nešto kasnije i video. Na njima se u kratkim crtama objašnjava sve što treba znati o koronavirusu i načinu na koji se širi, piše Index.

“Koronavirus uzrokuje virusnu bolest koja se manifestira simptomima sličnim gripi. Brzo se širi, mogu se zaraziti ljudi i životinje. U nekim slučajevima može dovesti do težih komplikacija respiratornog sustava ili smrti”, stoji u odgovoru na pitanje: “Što je koronavirus?”.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...