U NAREDNIH MJESEC DANA

Ministarstvo poslalo upute svim školama: “Otkažite putovanja u Italiju!”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Ministarstvo obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, donosi N1.

“Sukladno preporuci Ministarstva zdravstva, a vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika, ovim putem upućujemo Vas da otkažete sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana.

Skrećemo Vam pažnju na stranice Ministarstva zdravstva na kojima možete pronaći informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije koje Vas molimo da prenesete učenicima.

Također Vas molimo da nam pošaljete podatke o planiranim putovanjima učenika u Italiju do kraja lipnja na mail adresu [email protected]

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji sa ostalim nadležnim Ministarstvima prati situaciju i na vrijeme ćemo Vas obavještavati o eventualnim novim preporukama”, navodi se u uputi.

Pulski gimnazijalci koji su u subotu boravili u Veneciji na tradicionalnom karnevalu vratili su se kućama.

Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusu pa djeca i profesori koji su bili na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu.

Kućna izolacija znači da se ne izlazi iz kuće, ne samo da se ne ide u školu. dr. Jasna Valić, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, a prenosi Regionalni Express.

Ravnatelj Gimnazije prof. Filip Zorićić za Regional Express je potvrdio kako se radi o ukupno 42 djece i 4 profesora koji su bili na izletu i koji prema uputama Zavoda moraju ostati kod kuće.

Splitski srednjoškolci se vratili kućama

Tijekom noći svojim kućama su se vratili omiški i splitski srednjoškolci koji su proteklih dana bili na izletu u Italiji. Oni su jučer duže zadržani na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, gdje su pregledani, te kada je utvrđeno da nitko nema nikakve simptome, pušteni su da nastave put prema Dalmaciji.

Profesori i učenici su upozoreni da se s pojavom bilo kakvih simptoma odmah moraju javiti epidemiologu.

Radi se o učenicima omiške Srednje škole “Jure Kaštelan” te učenicima jedne splitske gimnazije.

Ostavi komentar koristeći Facebook