Mladići i djevojka maskirani i naoružani krali po Zadru, Splitu i Zagrebu, ukrali ukupno 125 tisuća kuna

Dvojicu mladića u dobi od 22 i 23 godine, osumnjičenih za 19 razbojništava na zagrebačkom području, policija tereti da su s 30-godišnjom pomagačicom skrivili još 17 kaznenih djela, uglavnom razbojništava, u Dalmaciji, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.

Od 17 nedjela za koje ih sumnjiči splitska policija 10 je razbojništava, još jedno je ostalo u pokušaju te po dvije krađe i teške krađe na području Splita, Kaštela, Podstrane i Dugog Rata. Još dva razbojništva navodno su počinili na području zadarske i šibensko-kninske policijske uprave.

“Utvrđena je sumnja da su navedene osobe zajedno počinile tri razbojništva u Kaštelima, Podstrani i Zadru. Pored navedenog, 22-godišnjak je kazneno prijavljen i zbog sumnje da je počinio još osam razbojništava u Kaštelima, Dugom Ratu, Podstrani i Splitu te dvije drske krađe i dvije krađe u Kaštelima, a 23-godišnjak i 30-godišnjakinja zbog zajedničkog počinjenja razbojništva u Rogoznici na području PU šibensko-kninske i razbojništva u Podstrani”, izvijestila je policija.

Sva nedjela počinjena su u trgovinama, kioscima i kladionicama, na način da su 22-godišnjak i 23-godišnjak maskirani ulazili unutra te prijeteći noževima i teleskopskim palicama, a u nekim slučajevima i uz uporabu tjelesne snage, krali novac, a jednom i cigarete.

U jednom od kriminalnih pohoda 22-godišnjak je djelatnicu trgovine odgurnuo na pod te joj stavio nož pod vrat, a u drugom je 23-godišnjak palicom udario i ozlijedio muškarca koji mu se suprotstavio. Kako je 23-godišnjak nakon toga pobjegao to je nedjelo ostalo u pokušaju, kažu u policiji.

Dodaju da je 30-godišnjakinja mladiće automobilom dovodila i odvodila s mjesta zločina.

Prilikom navedenih kaznenih djela razbojnici su ukrali oko 125.000 kuna i cigarete vrijedne 1790 kuna.

Policija, koja je osumnjičene prijavila državnom odvjetništvu, je izvijestila da su tijekom rasvjetljavanja razbojništava u Dalmaciji ušli u trag 22-godišnjaku te utvrdili da je na isti način počinjeno i 19 nedjela na zagrebačkom području.

Tako je dvojicu mladića uhitila zagrebačka policija koja je pritom pronašla nož i teleskopsku palicu, ali i dijelovi odjeće kojima su se maskirali. Naknadno je na području PU splitsko-dalmatinske uhićena i 30-godišnjakinja, kažu u policiji koja razbojnički trojac sumnjiči za čak 36 kaznenih djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...