Mraku je došao kraj; Na Premudu stigao novi agregat koji se neće gasiti

Zadarska ekipa Nove TV provela je noć na Premudi, otoku bez električne energije čiji su stanovnici tri dana živjeli u mraku. To se promijenilo kada je HEP na otok donio novi agregat.

Ekipu Dnevnika Nove TV olujno jugo vratilo je na Premudu. Kapetan je odlučio da je preopasno ploviti do Zadra nakon snimanja priloga, pa su noć proveli na Premudi – otoku na kojemu nema Odnosno, ima, ali samo dok radi agregat. A kad on stane s radom, staje i život na otoku.

Nakon 23 sata Premuda je u potpunom mraku i u potpunoj tišini. Svjetiljka je obvezan rekvizit u rukama, a otočne ulice prazne.

Dok ima ”struje”, ima i života u mobitelima, a agregat diktira i gledanje omiljene TV serije. ”Vraćamo se nazad, umjesto da idemo naprijed”, kaže jedna stanovnica Premude. Sat vremena nakon gašenja agregata na Premudi nema ni signala za mobitel. ”Pomoli se Bogu da se nikome ništa ne dogodi”, kaže Rosanda Smirčić s Premude.

A ono što je nekima pijetao, Premujanima je agregat jer u 5 sati prekida san. Stanovnici kažu da pamte i vremena kad su danima bili ”zarobljeni” na otoku.

”Kad je jako nevrijeme katamaran ne može doći dolje”, govori Leon Smirčić.

Mraku na Premudi je izgleda došao kraj! Još jučer su iz HEP-a uvjeravali da su agregati kratkoročno rješenje i da ne mogu raditi 24 sata jer im treba odmor. No, na otok je stigao novi agregat. Iz HEP-a poručuju da ga neće gasiti, a radit će dan i noć, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...