ministar zabrinut

“Na brodu je gore nego u Kini”; Danas se vraćaju Hrvati sa zaraženog kruzera

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u četvrtak da se Hrvati s kruzera Diamond Princess nakon dvotjedne karantene zbog koronavirusa vraćaju danas i sutra. Dodao je da se još uvijek planira njihov prihvat jer je epidemiološka situacija na kruzeru gora nego u Kini.

“Moramo obratiti posebnu pažnju na prihvat naših državljana koji dolaze u Europu jer mi okolnosti epidemiološke situacije na kruzeru nisu u potpunosti jasne. Mislim da ćemo u ovakvim specifičnim okolnostima postupiti malo drugačije”, kazao je ministar Vili Beroš uoči sjednice Vlade.

Šestero Hrvata provelo je na brodu Diamond Princess dva tjedna u karanteni u japanskoj luci Yokohami zbog koronavirusa koji se proširio među putnicima.

“Njihov je put povratka različit, neki će doći danas, neki sutra”, kazao je Beroš.

Na pitanje hoće li biti stavljeni u karantenu, Beroš je izjavio da se danas planira način njihova prihvata te je istaknuo da je epidemiološka situacija na tom kruzeru gora nego u Kini.

“Vjerujem da je samo riječ o specifičnim okolnostima boravka na brodu i iskreno se nadam da je samo to problem”, dodao je.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je u srijedu da je prvi hrvatski državljanin jučer napustio kruzer Diamond Princess te da se smatra zdravim i nema ograničenja u kretanju. Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade jučer su nastavili boravak u izolaciji, zajedno s ostalom posadom iako nemaju simptome bolesti.

Na brodu s 3700 putnika i članova posade utvrđeno je 540 slučajeva zaraze koronavirusom.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar